Ελλαδα

Πεύκη: Παιδιά εντόπισαν την οβίδα καθώς έπαιζαν - «Πάμε να ανάψουμε κερί» έλεγαν οι γονείς

«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πεύκη: Παιδιά εντόπισαν την οβίδα καθώς έπαιζαν - «Πάμε να ανάψουμε κερί» έλεγαν οι γονείς

Παιδιά φέρεται πως ανακάλυψαν την οξειδωμένη ιταλική οβίδα του Β Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου σε αναγειρόμενη οικοδομή στην Πεύκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, τα παιδιά την ανακάλυψαν την ώρα που έπαιζαν σε ένα οικόπεδο κοντά στο σημείο.

«Οι γονείς των παιδιών αρχικά δεν πίστευαν ότι βρήκαν όντως μία οβίδα, εκείνα τη μετέφεραν με τα χέρια για να τους τη δείξουν», αναφέρει ο μάρτυρας.

Ο κάτοικος της περιοχής σημείωσε ότι «οι γονείς μετά λέγανε πάμε να ανάψουμε κεριά στην εκκλησία, καθώς ανησύχησαν».

«Τρόμαξα. Από εκεί περνάω κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Η κυκλοφορία στην οδό Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Σαλαμίνος αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το εύρημα θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο. Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης (26/3) από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού.