Ελλαδα

Παραμένει η αγωνία στον Έβρο: Περισσότερα από 150.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει

Σε κόκκινο συναγερμό η Περιφέρεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παραμένει η αγωνία στον Έβρο: Περισσότερα από 150.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει - Σε κόκκινο συναγερμό η Περιφέρεια

Συνεχίζεται η αγωνία για τις πλημμύρες στον Έβρο. Περισσότερα από 150.000 στρέμματα χωραφιών έχουν καλυφθεί από νερό, έπειτα από συνεχείς ροές υδάτων από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Οι κάτοικοι σε Δαδιά, Τυχερό, Λάβαρα, Σουφλί και Διδυμότειχο παραμένουν σε επιφυλακή, την ώρα που σε πολλά χωριά του βορείου Έβρου έχουν βυθιστεί δρόμοι, ακόμα και πινακίδες σήμανσης, ενώ η περιφέρεια του Έβρου έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον Έβρο έπεσαν πάνω από 1.600 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων αγροτικών εκτάσεων.

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ εντός της τετραετίας για έργα διαχείρισης υδάτων και δημιουργία ταμιευτήρων, ώστε η περιοχή να μην αντιμετωπίζει προβλήματα άρδευσης τους θερινούς μήνες. Η περιοχή έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, με φονικές πυρκαγιές στη Δαδιά, προηγούμενες πλημμύρες που έπληξαν 105.000 στρέμματα, θερινή ξηρασία, αλλά και τη νόσο της ευλογιάς που επίσης επηρεάζει την περιοχή.