Η βραδιά άνοιξε με ένα θεαματικό δεκάλεπτο ακροβατικών από την ομάδα των Saltibagos, που εντυπωσίασε το κοινό με εναέρια νούμερα και δυναμικές χορογραφίες. Στη συνέχεια, έκανε την εμφάνισή της η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού, Μαρία Αγουρίδη, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων.
Αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές της φετινής διοργάνωσης
Ο παρουσιαστής της τελετής, Δημήτρης Μουλίνος, έκανε αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς της φετινής διοργάνωσης, υπενθυμίζοντας δράσεις και θεσμούς που σημάδεψαν το καρναβαλικό πρόγραμμα. Μεταξύ αυτών ήταν ο «Κρυμμένος Θησαυρός», οι καρναβαλουπόλεις, το φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού και το καρναβάλι των μικρών, που συγκέντρωσαν χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες.
Δήμαρχος - Μήνυμα χαράς, ελπίδας και αντίστασης
Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, κήρυξε τη λήξη του καρναβαλιού του 2026, τονίζοντας πως «το πατρινό καρναβάλι, το καρναβάλι της Ελλάδας, έφτασε στο τέλος του». Ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου όλους όσοι συμμετείχαν στις 35 ημέρες των εκδηλώσεων, μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη.
Απευθυνόμενος κυρίως στους νέους, υπογράμμισε ότι «η ζωή είναι χαρά» και κάλεσε τους πολίτες να σκορπίζουν το σκοτάδι που προκαλούν «αυτοί που κυριαρχούν», να φωτίζουν «τη λεωφόρο της ζωής με χαρά, ελπίδα και όνειρα» και να μην επιτρέπουν «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ» ούτε «να σχεδιάζει κανείς χωρίς εσάς».
Καύση - Το μήνυμα της αναγέννησης μέσα από τις στάχτες
Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε με την καθιερωμένη καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Το ομοίωμα παραδόθηκε στις φλόγες, σηματοδοτώντας το τέλος της φετινής διοργάνωσης, ενώ μέσα από τις στάχτες του μεταδόθηκε το συμβολικό μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Παράλληλα, ο ουρανός της Πάτρας φωτίστηκε από χιλιάδες πυροτεχνήματα, σε ένα εντυπωσιακό θέαμα με ένταση, ρυθμό και δυνατή μουσική, που συγκίνησε και ενθουσίασε το πλήθος.
Μετά τη ρίψη των πυροτεχνημάτων, ακολούθησε συναυλία με τον Sicario και ένα μεγάλο πάρτι, που κράτησε ζωντανό το καρναβαλικό κλίμα μέχρι αργά, δίνοντας το τελευταίο, εκρηκτικό στίγμα στο πατρινό καρναβάλι του 2026.
