Ελλαδα

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ως Πρυτανεία των δεσμεύσεων και των ευθυνών μας» - Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια τα ξημερώματα του Σαββάτου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ως Πρυτανεία των δεσμεύσεων και των ευθυνών μας» - Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ολοκληρώνεται η εσωτερική έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τα πρόσφατα επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή και θα υπάρξει η επίσημη αναφορά, όπως ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση των πρυτανικών αρχών.

Στη δήλωση αναφέρεται ακόμη πως Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται στην ίδια πλευρά και δίνουν από κοινού τη μάχη -η οποία, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς– για ελεύθερα, δημοκρατικά και ασφαλή δημόσια πανεπιστήμια.

«Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στη συνάντηση που είχαμε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου. (...)Έχουμε πλήρη επίγνωση ως Πρυτανεία των δεσμεύσεων και των ευθυνών μας, έναντι του νόμου, αλλά κυρίως της ευθύνης μας έναντι των φοιτητών και των οικογενειών τους» καταλήγει η δήλωση.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Νικολόπουλος.

Με εντολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τρία ερωτήματα:

1. Εάν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ γνώριζαν για το πάρτι που προηγήθηκε των επεισοδίων

2. Εάν είχε υποβληθεί αίτημα να χορηγηθεί άδεια για το πάρτι κι εάν δόθηκε τελικά άδεια

3. Τι στάση κράτησε η εταιρεία σεκιούριτι του Πανεπιστημίου