- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση κατασκοπείας: Έρευνα για ένα ακόμη πρόσωπο μετά τη σύλληψη του στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ομολογία του 54χρονου και το χρονικό της σύλληψης
Υπόθεση κατασκοπείας: Έρευνα για ένα ακόμη πρόσωπο μετά τη σύλληψη του στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων
Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ένα ακόμη άτομο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, μετά τη σύλληψη στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σημειώνει ότι στις έρευνες συμμετέχει και η ΕΥΠ. Οι αρχές εστιάζουν στα κρυπτογραφημένα μηνύματα που αντάλλαξε το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με τον χειριστή του.
Ποιο είναι το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθη - Τι ομολόγησε
Ο 54χρονος σμήναρχος είναι μηχανικός επικοινωνιών με εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά μέσα σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου με πρόσβαση ως διοικητής μονάδας σε απόρρητες πληροφορίες, όπως οι συχνότητες των νατοϊκών και ελληνικών στρατιωτικών μέσων, τα επιχειρησιακά σχέδια και οι κινήσεις του προσωπικού. Ο σμήναρχος συνελήφθη στη μονάδα του στο Καβούρι το πρωί της Πέμπτης. Ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε προ μηνών μετά από προσέγγιση Κινέζου που εργαζόταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του. Του παρασχέθηκε το κατάλληλο λογισμικό για την κρυπτογραφημένη μετάδοση των διαβαθμισμένων πληροφοριών από το οποίο και προδόθηκε, καθώς ξένη δυτική υπηρεσία τον εντόπισε και ενημέρωσε την ΕΥΠ, το ΓΕΕΘΑ και τις στρατιωτικές αρχές που τον παρακολουθούσαν επί τουλάχιστον 3 μήνες. Παραμένει στο αεροδικείο για προανάκριση με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.
Ο σμήναρχος έδωσε το όνομα του στρατολόγου χειριστή του, που γνώρισε σε συνέδριο του ΝΑΤΟ, αλλά το θέμα είναι αν τα στοιχεία αυτά είναι αληθινά. Οι ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν για επί μήνες τον σμήναρχο και προχώρησαν στη σύλληψή του όταν ήταν έτοιμος να διοχετεύσει νέο «πακέτο» πληροφοριών στον χειριστή του.
Έχει στρατολογήσει και άλλα άτομα;
Ο 54χρονος ερευνάται για το αν έχει στρατολογήσει άλλα πρόσωπα, ενώ αντικείμενο έρευνας είναι το τι μπορεί να έχει σταλεί έως τώρα και πόσο μεγάλη είναι η βλάβη για την εθνική ασφάλεια.
Πηγή: ΣΚΑΪ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο κατά αγνώστων δραστών
Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου πριν από περίπου έναν χρόνο
Aπό αέρος συνέδραμαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη
Aπό αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη
Χειροπέδες σε 21χρονη που άναψε φωτιά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία
Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Επί ποδός δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Είχαμε χάσει τις ελπίδες μας» είπε ο κ. Κονταξής
Το συγκεκριμένο email κατονόμαζε ως υπαίτιους της εμπρηστικής επίθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η βαλλιστική θα δώσει απαντήσεις», λέει η Δημογλίδου
H ανακοίνωση της εταιρείας
Του είχε ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Βήμα βήμα πώς θα κάνετε αίτηση, πότε λήγει η προθεσμία
Καλύπτονται 27 τμήματα και 165 προπτυχιακά μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.