- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρουσάκης: Νέα διαδοχικά κύματα κακοκαιριών - Πότε θα πλήξουν έντονα την Αττική
Ο χάρτης που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος
Νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει έντονα και την Αττική
Νέα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι «αφού τόσους μήνες δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, ας τρέξουμε τώρα διότι ο καιρός δεν περιμένει. Νέα διαδοχικά κύματα κακοκαιριών με ένα αρκετά έντονο για την Αττική και όχι μόνο, την Κυριακή. Και όχι δεν είναι ακραίο να βρέχει έστω και έντονα μέσα στον Χειμώνα, όπως επίσης ακραίο δεν είναι να βρέχει έντονα στα βουνά. Ακραίες είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στη Φύση».
Κακοκαιρία: Βώλακας Νευροκοπίου και Σπάρτη κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε τη Δευτέρα ο καιρός, με κακοκαιρία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 17:40 της Δευτέρας 26/01 σημειώθηκαν:
-
στον Βώλακα Νευροκοπίου, με περίπου 154 χιλιοστά βροχής
-
στη Σπάρτη, με περίπου 114 χιλιοστά
Τα δεδομένα προέρχονται από τους σταθμούς του ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, ενώ στους σχετικούς χάρτες αποτυπώνονται και οι οκτώ περιοχές με τα υψηλότερα ύψη βροχόπτωσης μέχρι το απόγευμα.
Παράλληλα, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφηκε κυρίως σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με το όργανο Lightning Imager (LI) του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-12, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις 17:30 ώρα Ελλάδας καταγράφηκαν συνολικά 43.295 ηλεκτρικές εκκενώσεις.
Από αυτές, οι 5.644 σημειώθηκαν πάνω από την ξηρά, ενώ οι 37.651 πάνω από τη θάλασσα.
Ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ορίζεται το σύνολο των φαινομένων που περιλαμβάνει κεραυνούς (μεταξύ νεφών και εδάφους), εκκενώσεις μεταξύ νεφών, καθώς και εκκενώσεις μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.
Το ΜΕΤΕΟ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσιοποίησε χάρτες με την κατανομή της βροχόπτωσης και την ηλεκτρική δραστηριότητα έως τις 17:30–17:40 της Δευτέρας 26/01, αποτυπώνοντας τη γεωγραφική έκταση και την ένταση της κακοκαιρίας.

Οι απεικονίσεις περιλαμβάνουν τόσο τα αθροιστικά ύψη βροχής όσο και τις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηλεκτρικών εκκενώσεων, προσφέροντας πλήρη εικόνα της εξέλιξης των φαινομένων σε ξηρά και θάλασσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.