Ελλαδα

Στη Βουλή προχωρούν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής (video, εικόνες)

Κλειστή η κάθοδος της Β. Σοφίας και η άνοδος από τη Λ. Αμαλίας έως Χίλτον

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προς τη Βουλή κατευθύνονται οι περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι που έφθασαν στην Αθήνα από τη Χαλκιδική για να διαδηλώσουν υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ενώ οι μεταλλωρύχοι περίμεναν έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

image

image

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γιώργος Χατζής ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμιά σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. Σύμφωνα με τον κ. Χατζή ο αναπληρωτής υπουργός περιορίστηκε να πει πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

Για πρώτη φορά σε διαδήλωση συμμετείχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

image

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος που κάποιοι λένε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι δίκαιος γιατί δεν συμπαθούν τον όποιο εργοδότη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

image

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πορείας

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων, ενώ κλειστή είναι η κάθοδος της Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της και η άνοδος από τη Λ. Αμαλίας έως το Χίλτον.

image

 image