Ελλαδα

Απολογία 16χρονου: Του έριξα μια γροθιά στο πρόσωπο, φοβήθηκα ότι θα με προλάβαινε αυτός

Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 16χρονος στον Εισαγγελέα Σερρών
©EUROKINISSI

Ο 16χρονος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει

Σόκαρε η απολογία του 16χρονου κατηγορούμενου για τον θάνατο του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες. Ο ανήλικος παραδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε το θύμα, επιμένοντας ωστόσο πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει τον θάνατό του. Ο 16χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του, η επίθεση σημειώθηκε ύστερα από προσωπική αντιπαράθεση που σχετιζόταν με μήνυμα που, όπως ανέφερε, είχε στείλει ο 17χρονος στην κοπέλα του μέσω Instagram.

Η περιγραφή της επίθεσης στην απολογία του 16χρονου

«Του έριξα δύο με τρεις μπουνιές στο κεφάλι και δύο γονατιές στο κεφάλι, όμως η μία δεν τον βρήκε», ανέφερε στην απολογία του. Όπως ισχυρίστηκε, τον έπιασε από την κουκούλα, έσκυψε το κεφάλι του και τον χτύπησε με γονατιά «ανάμεσα στα φρύδια».

Ο 16χρονος υποστήριξε ότι σταμάτησε να χτυπά το θύμα μόλις εκείνο έπεσε στο έδαφος. «Ήθελα απλώς να μείνει μακριά από την κοπέλα μου. Να πάρει ένα μάθημα, όχι να πάθει μεγάλο κακό», είπε, προσθέτοντας πως δεν χρησιμοποίησε μεγάλη δύναμη και πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Το χρονικό πριν και μετά το περιστατικό

Όπως κατέθεσε, εντόπισε τον 17χρονο μέσω Instagram και τον συνάντησε κάτω από τα σκαλιά της Μητρόπολης. Μαζί με το θύμα βρισκόταν ένας φίλος του, ενώ τον ίδιο ακολουθούσαν δύο ακόμη ανήλικοι σε μικρή απόσταση. «Τον ρώτησα με υφάκι “τι είπες στην Ε.;”. Μου φάνηκε ότι αγρίεψε και φοβήθηκα ότι θα με προλάβει, γι’ αυτό του έριξα γροθιά», υποστήριξε.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος ανέφερε ότι πήγε με φίλους του σε εκκλησία της περιοχής και αργότερα συναντήθηκε με την κοπέλα του. Όπως είπε, όταν της ανέφερε ότι είχε χτυπήσει τον Άγγελο, εκείνη δεν αντέδρασε, αν και –σύμφωνα με τον ίδιο– του είχε ζητήσει να μην ασχοληθεί.

Απαντώντας στο γιατί δεν ειδοποίησε το ΕΚΑΒ ή τις Αρχές, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι πίστευε πως ο 17χρονος ήταν καλά. «Σηκώθηκε και έφυγε μόνος του. Δεν φαινόταν ότι είχε κάτι σοβαρό», είπε, καταλήγοντας: «Μετανιώνω για ό,τι συνέβη. Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω τον θάνατό του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY