Ελλαδα

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων

Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων - Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Σημαντικά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις έχουν φέρει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, με την έντασή τους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να φτάνει κατά τόπους τα 8 και 9 μποφόρ κάτι που επέφερε απαγορευτικό απόπλου.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς τα Δωδεκάνησα, ενώ όλα τα υπόλοιπα πλοία για άλλους νησιωτικούς προορισμούς παραμένουν δεμένα.

Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στη Ραφήνα, όπου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ απαγόρευση απόπλου ισχύει και στο λιμάνι του Λαυρίου.

Παράλληλα, κλειστές παραμένουν αρκετές πορθμειακές γραμμές, όπως Φανερωμένη Σαλαμίνας–Μέγαρα, Νέα Στύρα–Αγία Μαρίνα, Κεραμωτή–Θάσος, Κέρκυρα–Ηγουμενίτσα, Ρίο–Αντίρριο και Κυλλήνη–Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν πριν την αναχώρηση με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για νεότερη ενημέρωση.