- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης σε ηλικία 74 ετών μετά από βαρύ έμφραγμα
Λίγους μήνες μετά την τελευταία του εκπομπή του «Πατριάρχη» της πρωινής ζώνης
Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης μετά από βαρύ έμφραγμα
Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών άφησε σήμερα ο εμβληματικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης, προδομένος από την καρδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «πατριάρχης» της πρωινής ενημέρωσης υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς ένας δημοσιογράφος, αλλά ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη της ελληνικής τηλεόρασης. Από το 1991, όταν ξεκίνησε το «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1, έγινε ο άνθρωπος που έμπαινε κάθε πρωί σε κάθε ελληνικό σπίτι, αποτελώντας τη σταθερή συντροφιά των πολιτών για πάνω από τρεις δεκαετίες.
Γεννημένος στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951, με περήφανη κρητική καταγωγή, ο Γιώργος Παπαδάκης δεν υπήρξε απλώς ένας παρουσιαστής, αλλά ο θεμελιωτής της πρωινής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Αν και το ευρύ κοινό τον ταύτισε με τον ΑΝΤ1, τα πρώτα του βήματα στη μικρή οθόνη έγιναν τη δεκαετία του '80 στην ΕΡΤ, όπου μέσα από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα», μαζί με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου, έδειξε τα πρώτα δείγματα της πληθωρικής και άμεσης προσωπικότητάς του.
Η σχέση του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 υπήρξε μία από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες στην ιστορία των διεθνών ΜΜΕ.
-
1992 – 2011: Καθιερώνει το «Καλημέρα Ελλάδα», την πρώτη χρονολογικά πρωινή ενημερωτική εκπομπή, η οποία έγινε θεσμός.
-
2011 – 2015: Παρά τις αλλαγές στον τίτλο (Πρωινό ΑΝΤ1), παρέμεινε ο κυρίαρχος της ζώνης.
-
2015 – 2025: Επέστρεψε στον τίτλο που αγάπησε, το «Καλημέρα Ελλάδα», συνεχίζοντας να καταγράφει τον σφυγμό της κοινωνίας.
Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την απόσυρσή του από το τηλεοπτικό πλατό, η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο άνθρωπος που άντεξε στις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωντανής ενημέρωσης, που διαχειρίστηκε κρίσεις, πολέμους και πολιτικές ανατροπές, δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη μάχη με το έμφραγμα.
Αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη: το ήθος του, το πάθος του για το ρεπορτάζ και τρία παιδιά, που αποτελούσαν για εκείνον το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής του. Η ελληνική δημοσιογραφία από σήμερα είναι φτωχότερη, χάνοντας έναν από τους τελευταίους «δασκάλους» της παλιάς φρουράς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η πρώτη περίοδος
Τι πρέπει να κάνετε μόλις τη λάβετε στα χέρια σας
Τι ισχύει για την εφαρμογή
Δρομολογείται η ένταξη νέων οδηγών στο δυναμικό
Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η φωτιά ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τραγουδιστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.