24ωρο μετρό σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Πιλοτική λειτουργία για τις γιορτές
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρη βάση λειτουργούν Μετρό και γραμμές ΟΑΣΘ στις 20 και 27 Δεκεμβρίου - Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών την εορταστική περίοδο
Σε 24ωρη βάση θα λειτουργήσουν σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, καθώς και το επόμενο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου το μετρό Θεσσαλονίκης, τέσσερις γραμμές του ΟΑΣΘ και δύο ακόμη δρομολόγια που εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών κατά την εορταστική περίοδο και ενίσχυση της ασφάλειας στις νυχτερινές μετακινήσεις, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.
«Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, στην οποία ο ΟΑΣΘ ανταποκρίνεται με χαρά», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης και συμπληρώνει ότι στόχος της πιλοτικής λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης είναι να διευκολυνθούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης που θέλουν να απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή.
Στην πιλοτική 24ωρη λειτουργία εντάσσονται, εκτός από την καθιερωμένη νυχτερινή γραμμή Ν1 (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), οι γραμμές του ΟΑΣΘ 6 Καλαμαριά - Βενιζέλου, 14 Άνω Τούμπα - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, 27 Σταυρούπολη - Πανεπιστήμιο και 32 Κάτω Ηλιούπολη - Αριστοτέλους.
Επιπλέον, οι γραμμές 58 και 66 των ΚΤΕΛ θα λειτουργούν επίσης σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας τις διαδρομές Διασταύρωση Χορτιάτη - Πανόραμα - Βενιζέλου και Σταθμός Μετρό Νέα Ελβετία - Θέρμη, αντίστοιχα.
Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα πραγματοποιούνται κάθε περίπου 30 λεπτά από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα ισχύει η κανονική συχνότητα των ημερήσιων δρομολογίων.
Όπως έχει επισημάνει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η εμπειρία από την εφαρμογή του μέτρου στην Αθήνα δείχνει ότι η 24ωρη λειτουργία των συγκοινωνιών δεν αποτελεί μόνο διευκόλυνση, αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ζωής, μειώνοντας τα τροχαία τις πιο επικίνδυνες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στο Σίδνεϊ
Ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού -
Τραυματίστηκε 50χρονη οδηγός
Ένας ζωντανός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές του εξωτερικού και σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς του λόγου
«Τον έμπλεξε ο συνάδελφος», λέει ο πατέρας του
Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό
Με αντι-NOTAM η Άγκυρα αμφισβητεί το FIR Αθηνών – Αθήνα: άκυρη και ανυπόστατη η τουρκική παρέμβαση
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για ισχυρά φαινόμενα, αφρικανική σκόνη και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες
Μετά τις πρόσφατες φωτιές στα λεωφορεία
Ξεκινά τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε όλη την Ελλάδα
Έκλεισε η γραμμή για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Είχαν τσακωθεί για την γάτα τους
Η 95χρονη ηθοποιός βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι της μετά από κινητοποίηση φίλων και αρχών
Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
«Θα σας μιλήσω όμως για τη ζωή» - Το συγκινητικό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνεργασία Δήμου - Πρυτανικών Αρχών για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.