- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το «όχι» στην κυβέρνηση
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, αφού αρνήθηκαν την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύοντας πως θα κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους, ενώ απέστειλαν και λίστα με τα αιτήματά τους.
Σε live χάρτη που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε πού βρίσκονται αυτήν την ώρα ενεργά μπλόκα αγροτών. Στον χάρτη καταγράφονται τα σημεία όπου υπάρχει μερικός αποκλεισμός, αλλά και προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.
Δείτε τον χάρτη με τα αγροτικά μπλόκα ΕΔΩ
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ενισχύονται τα μπλόκα - Εστάλη η λίστα αιτημάτων στην κυβέρνηση
Με τα τρακτέρ τους, παραμένουν σε θέσεις μάχης σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα με μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης, του Μπράλου, των Μικροθήβων, της Νίκαιας και των Μαλγάρων. Επίσης, μπλόκα έχουν στηθεί και στα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων Εξοχής, Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης με ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά.
Σημειώνεται πως πλέον υπάρχει πανελλαδική ενότητα, καθώς τα διάσπαρτα μπλόκα έχουν ενοποιηθεί σε ένα κοινό μέτωπο και από σήμερα αυξάνονται οι ώρες αποκλεισμού στο δεύτερο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στην εβδομάδα σχεδιάζεται πλήρης αποκλεισμός επ’ αόριστον, με στόχο να δοθεί λύση στα βασικά αιτήματα των αγροτών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας όπου θα γίνει η δίκη των δύο αγροτών που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια στο μπλόκο της Νίκαιας.
Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι και σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα. Στη Θεσπρωτία προχωρούν σε καθημερινό δίωρο κλείσιμο του λιμανιού τις βραδινές ώρες, ενώ το πρωί θα πραγματοποιηθεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας.