Ελλαδα

Καιρός: Τετραήμερο «διάλειμμα» και νέες βροχές από Πέμπτη - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Πώς θα κυλήσει το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καιρός: Τετραήμερο «διάλειμμα» και νέες βροχές από Πέμπτη - Η πρόγνωση Τσατραφύλλια

Με την κακοκαιρία Adel να υποχωρεί σταδιακά θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, ενώ μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή (30.11).

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook o μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, τις επόμενες 3-4 ημέρες θα υπάρξει «καιρική ανάπαυλα» και την Πέμπτη θα κάνει την εμφάνισή του νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει νοτιάδες και αρκετές βροχές.

Τσατραφύλλιας: Δεν φαίνεται κάποια ψυχρή εισβολή -Ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ζεστός κατά δύο βαθμούς

Παράλληλα, ο κ. Τσατραφύλλιας ανέφερε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για «σοβαρή ψυχρή εισβολή με κρύο και χιόνια» μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο τελευταίος μήνας του 2025 έχει πολλές πιθανότητες να είναι ζεστός κατά δύο βαθμούς, σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα της εποχής.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή;

Στο Ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 16 με 18, τοπικά στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τους 19 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-12-2025

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-12-2025

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά, όπου στο Ιόνιο θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-12-2025

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.