Ελλαδα

Πετρούπολη: Συνελήφθη 16χρονος που πήγε σχολείο με... μπαλτά

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πετρούπολη: Συνελήφθη 16χρονος που πήγε σχολείο με... μπαλτά - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν σήμερα το πρωί στη σύλληψη ενός 16χρονου στην Πετρούπολη, όταν εντόπισαν ότι ο ανήλικος είχε στην κατοχή του έναν μπαλτά. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7:55 έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, όπου οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΟΠΚΕ παρατήρησαν ότι ο νεαρός κρατούσε αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο, γεγονός που τους προκάλεσε άμεση κινητοποίηση. Προσεγγίζοντάς τον, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι επρόκειτο για μπαλτά μήκους 29 εκατοστών, τον οποίο ο μαθητής είχε πάνω του χωρίς καμία προφανή αιτία.

Ο 16χρονος συνελήφθη επί τόπου και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τις απαραίτητες διαδικασίες, ενώ οι αρχές εξετάζουν πλέον τα κίνητρα και τις συνθήκες υπό τις οποίες ο ανήλικος βρέθηκε να φέρει αιχμηρό αντικείμενο τέτοιου μεγέθους έξω από σχολικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ΕΠΑΛ βρισκόταν σε καθεστώς κατάληψης έως και την Παρασκευή 14/11, κάτι που έχει λάβει υπόψη της η αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν το περιστατικό συνδέεται με τυχόν εντάσεις εντός ή εκτός του σχολείου και να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για μαθητές και προσωπικό.