- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχεται κακοκαιρία με έντονες βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και πτώση θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη
Κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με πτώση της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας, φέρνοντας κακοκαιρία στη χώρα μας.
Οι πρώτες βροχές θα εμφανιστούν στα βορειοδυτικά και, προς τα μέσα της εβδομάδας, θα επηρεάσουν πολλές περιοχές. Σήμερα Δευτέρα, βροχοπτώσεις αναμένονται στο βορειοδυτικό τμήμα της επικράτειας, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, φτάνοντας έως και τα 8 μποφόρ. Προσοχή χρειάζεται στο Ιόνιο και στο κεντρικό Αιγαίο, όπου οι άνεμοι θα φτάσουν σε ισχυρή ένταση.
Αργά το μεσημέρι, ο υδράργυρος θα κυμανθεί κοντά στους 20-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 25 βαθμούς. Στην Αττική, αναμένονται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα, άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί στα ανοιχτά πελάγη και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ήπιες καιρικές συνθήκες με ομίχλες και υγρασία, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
Πότε κορυφώνεται η κακοκαιρία
Για τις επόμενες ημέρες, το κύμα κακοκαιρίας θα κορυφωθεί κοντά στην Τετάρτη και την Πέμπτη. Αύριο Τρίτη, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα (Ήπειρος, βόρειο Ιόνιο, δυτική Μακεδονία) και λίγο πιο νότια. Την Τετάρτη, η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές, με έντονα φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κάποιες περιοχές μπορεί να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Τα έντονα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στη βορειοδυτική Ελλάδα, το βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με μεγάλο όγκο βροχής έως την Τετάρτη. Κοντά στην Πέμπτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και άλλες περιοχές με χαμηλότερη ένταση. Η εβδομάδα που ξεκινά θα χαρακτηρίζεται από φθινοπωρινές συνθήκες και συχνές βροχοπτώσεις.
Όσον αφορά τη θερμοκρασία, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, αλλά προς το Σαββατοκύριακο αναμένεται πτώση, οδηγώντας σε πιο χειμωνιάτικο μοτίβο, ιδιαίτερα την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Πρόγνωση για αύριο Τρίτη
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πιθανόν 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τμήματα τους 21 με 23 και στα νότια τοπικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Τετάρτη
Στα δυτικά και βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Πρόγνωση για την Πέμπτη
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πρόγνωση για την Παρασκεύη
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα κεντρικά και νότια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.