- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γιατί οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν για 10 λεπτά αύριο Κυριακή
Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ
ΗΣΑΠ: Συμβολική στάση εργασίας αύριο Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
Οι συρμοί της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν αύριο Κυριακή (16.11) για 10 λεπτά, προχωρώντας σε συμβολική στάση εργασίας στη μνήμη του συναδέλφου τους Πέτρου Γιάμαλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 4 χρόνια σε εργατικό δυστύχημα.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν από τις 11:15 έως τις 11:25 το πρωί, μετά από επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στις 11:00 στο σημείο του δυστυχήματος στο Νέο Ηράκλειο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρά τις υποσχέσεις για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, η δικογραφία παραμένει στάσιμη και καμία ποινική ευθύνη δεν έχει αποδοθεί έως σήμερα. Η πολύχρονη αυτή καθυστέρηση συνιστά προσβολή για τον Πέτρο, την οικογένειά του καθώς και για όλους τους εργαζόμενους που απαιτούν δικαίωση».
Τέσσερα χρόνια από το εργατικό δυστύχημα
Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή του εργαζόμενου της ΣΤΑΣΥ, είχε συμβεί τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021, όταν μισθωμένο όχημα λείανσης γραμμών άρχισε να κινείται εκτός ελέγχου στη γραμμή καθόδου από την Κηφισιά.
Τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό πήδησαν στις γραμμές εν κινήσει και τραυματίστηκαν, ενώ ένας εξ αυτών, ο 41χρονος εργοδηγός της ΣΤΑΣΥ Πέτρος Γιάμαλης εξέπνευσε. Το βαγόνι συνέχισε να κινείται εκτός ελέγχου για να συγκρουστεί σε συρμό που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για να σταματήσει την πορεία του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.