Ελλαδα

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 από την Τρίτη - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν δυόμιση ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη λήξη κυκλοφορίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 από την Τρίτη- Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

Από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα ισχύσουν προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία της Γραμμής 2 του Μετρό, λόγω των εργασιών αντικατάστασης σιδηροτροχιών που πραγματοποιεί η ΣΤΑ.ΣΥ. στο τμήμα «Δάφνη – Νέος Κόσμος».

Ειδικότερα, οι σταθμοί Νέος Κόσμος, Άγιος Ιωάννης και Δάφνη από Κυριακή έως Πέμπτη θα κλείνουν από τις 21:40 το βράδυ, δυομιση ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη λήξη κυκλοφορίας. 

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τις 12/12, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ.

Η κυκλοφορία στη Γραμμή 2 του Μετρό «Ανθούπολη – Ελληνικό» τις ώρες των εργασιών θα διεξάγεται στα τμήματα «Ελληνικό – Άγιος Δημήτριος» και «Ανθούπολη – Συγγρού Φιξ».

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί, πριν το κλείσιμο των 3 σταθμών, θα αναχωρούν:

  • από Σύνταγμα προς Ελληνικό στις 21:40,
  • από Νέο Κόσμο προς Ελληνικό στις 21:44,
  • από Νέο Κόσμο προς Ανθούπολη στις 21:51,
  • από Αγ. Ιωάννη προς Ελληνικό στις 21:45,
  • από Αγ. Ιωάννη προς Ανθούπολη στις 21:50,
  • από Δάφνη προς Ελληνικό στις 21:47 και
  • από Δάφνη προς Ανθούπολη στις 21:48.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο τμήμα Άγιος Δημήτριος – Συγγρού Φιξ, δρομολογείται από τον ΟΑΣΑ η προσωρινή, κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ13 «Φιξ – Αγ. Δημήτριος», που θα εξυπηρετεί τους κλειστούς σταθμούς Μετρό Νέο Κόσμο, Αγ. Ιωάννη και Δάφνη. Η Αφετηρία και το Τέρμα της ορίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού Μετρό «Συγγρού Φιξ» και συγκεκριμένα επί της λεωφόρου Συγγρού δίπλα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.