- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέκκας για σεισμό στην Ξάνθη: Χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή - Είναι στο μεγάλο ρήγμα Ξάνθης-Χρυσούπολης-Καβάλας
«Ήταν ιδιαίτερα έντονος, αντιληπτός από όλους»
Λέκκας για σεισμό στην Ξάνθη: Χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή - Είναι στο μεγάλο ρήγμα Ξάνθης-Χρυσούπολης-Καβάλας
Σεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 5/11 στις 09:16 βορειοδυτικά της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση, είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ξάνθης.
Ο σεισμολόγος και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει μια ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι είναι πάνω σε ένα μεγάλο ρήγμα, το ρήγμα της Ξάνθης-Χρυσούπολης-Καβάλας.
»Εκδηλώθηκε στις 9:16, δηλαδή πριν από λίγο. Παρεμπιπτόντως, τυχαία βρίσκομαι στην Καβάλα και ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Είναι ένας σεισμός, για τον οποίο πρέπει να υπάρχει μία ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι είναι πάνω σε ένα μεγάλο ρήγμα, το ρήγμα της Ξάνθης-Χρυσούπολης-Καβάλας. Ήταν ιδιαίτερα έντονος, αντιληπτός από όλους.
»Είναι ένας σεισμός τον οποίο θα πρέπει να προσέξουμε λιγάκι τις αμέσως επόμενες ώρες, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Σε επιφυλακή είναι οι φορείς που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων» ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση - Έργο 6,26 εκατ. ευρώ αλλάζει ριζικά το κτίριο
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις
Αναλυτικές οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων 48 ωρών
Τι ισχύει για την ειδική άδεια κυκλοφορίας
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο ισχυρών βροχών και καταιγίδων
Τι δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα
67 δήμοι χωρίς τραπεζικό κατάστημα - 1,3 εκατ. πολίτες απέχουν πάνω από 5 χλμ από ΑΤΜ
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.