Ελλαδα

«Συννεφούλα» και «Τι έπαιξα στο Λαύριο»: Με τα τραγούδια του αποχαιρέτησαν τον Διονύση Σαββόπουλο

Η πομπή κατευθύνθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Συννεφούλα» και «Τι έπαιξα στο Λαύριο»: Με τα τραγούδια του αποχαιρέτησαν τον Διονύση Σαββόπουλο

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Διονύση Σαββόπουλο στη Μητρόπολη Αθηνών. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πολιτικοί, καλλιτέχνες, φίλοι και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο δημιουργό, συνοδεύοντάς τον στο τελευταίο του ταξίδι.

Τον αποχαιρετισμό σφράγισαν οι επικήδειοι λόγοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της γιατρού του Αγγελικής Κοτανίδου, του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη, του Σταμάτη Φασουλή, της Δήμητρας Γαλάνη, του Αλέξη Κυριτσόπουλου, αλλά και του γιου του Κορνήλιου και του εγγονού του, Διονύση. Ιδιαίτερα συγκινητικός υπήρξε και ο λόγος του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που μίλησε για την παρακαταθήκη του Σαββόπουλου στις νεότερες γενιές.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έπαιζε το «Τι έπαιξα στο Λαύριο» και τη «Συννεφούλα». Το συγκεντρωμένο πλήθος δεν έμεινε σιωπηλό· σιγοτραγουδούσε τους στίχους, μετατρέποντας τη στιγμή σε ένα ιδιότυπο συλλογικό αντίο, σαν να έδινε ο ίδιος ο καλλιτέχνης μια τελευταία συναυλία μέσα από τα τραγούδια του.

Η πομπή κατευθύνθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με τον Διονύση Σαββόπουλο να οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Ένα αντίο που έμοιαζε περισσότερο με γιορτή για το φως και τη μουσική που χάρισε σε γενιές Ελλήνων.