Ελλαδα

Κίνηση τώρα: Προβλήματα στον Κηφισό, καθυστερήσεις έως 30΄στην Αττική Οδό

Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κίνηση τώρα: Προβλήματα στον Κηφισό, καθυστερήσεις έως 30΄στην Αττική Οδός - Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας, ημέρα επαναφοράς του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στον Κηφισό, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην κάθοδο προς Πειραιά, από τη Μεταμόρφωση έως και μετά τον Ρέντη, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στην άνοδο, από την Ιερά Οδό έως τη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δυσκολία κινούνται επίσης τα οχήματα στη Μεσογείων και την Κηφισίας, όπου η ροή είναι μειωμένη και στα δύο ρεύματα, αλλά και στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο, στην ανηφόρα του Καρέα και κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και η Αττική Οδός, με καθυστερήσεις που φτάνουν τα 10 έως 15 λεπτά στο ρεύμα προς Ελευσίνα, τόσο στην έξοδο για Λαμία όσο και στο τμήμα από Πλακεντίας έως Κηφισίας.

Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση προς Αεροδρόμιο, όπου οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 30 λεπτά από τη Φυλής έως την Κηφισίας, ενώ πρόσθετα προβλήματα παρατηρούνται στην περιφερειακή Υμηττού, με καθυστερήσεις 15 έως 20 λεπτών από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Κηφισίας.

Οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς υπομονή και προτείνουν τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών ή μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς αναμένεται η κυκλοφορία να παραμείνει αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.