- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δυσεύρετα τα ραντεβού για νέες ταυτότητες σε 4 περιοχές - Καμία διαθεσιμότητα πριν από τον Ιανουάριο
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Δυσεύρετα τα ραντεβού για νέες ταυτότητες σε 4 περιοχές
Αν και οι νέες ταυτότητες είναι υποχρεωτικές από το 2026, εντούτοις τα διαθέσιμα ραντεβού για την έκδοσή τους είναι αρκετά περιορισμένα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστο Συνδρεβέλη, σε τέσσερις περιοχές της Αττικής – Καλλιθέα, Μαρούσι, Κηφισιά και Πειραιά – δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2026.
Όπως εξήγησε ο κ. Συνδρεβέλης, η διάρκεια αναμονής ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Λειτουργούν 81 αστυνομικές υπηρεσίες με διευρυμένο ωράριο σε όλη τη χώρα, όπου όμως δεν υπάρχει διευρυμένο ωράριο, η αναμονή μπορεί να φτάσει τρεις έως τέσσερις μήνες.
Σημείωσε επίσης ότι πλέον οι νέες ταυτότητες μπορούν να εκδοθούν σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα της χώρας και όχι μόνο στον τόπο διαμονής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια νέες ταυτότητες.
Η καθυστέρηση στις συγκεκριμένες περιοχές οφείλεται στην υποστελέχωση των τμημάτων, καθώς η έκδοση των νέων ταυτοτήτων απαιτεί μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υπογράμμισε ότι προγραμματίζεται ενίσχυση των υπηρεσιών και διεύρυνση του ωραρίου σε περισσότερα τμήματα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις.
Διαβάστε ακόμη >>> Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία - Πόσο κοστίζει να την εκδώσετε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.