- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυροσβέστες στην Ηλεία διέσωσαν δύο χελώνες καρέτα καρέτα που είχαν παγιδευτεί σε δίχτυα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροσβέστες στην Ηλεία διέσωσαν δύο χελώνες καρέτα καρέτα που είχαν παγιδευτεί σε δίχτυα - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Δύο θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα που είχαν παγιδευτεί σε αλιευτικά δίχτυα στην παραλία Μπρίνια της Ηλείας κατάφεραν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών. Οι πυροσβέστες, ενημερωμένοι για το περιστατικό, έσπευσαν στο σημείο και, με τη σωστή καθοδήγηση του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», προχώρησαν στην απεγκλώβιση των ζώων κόβοντας τα δίχτυα που τις κρατούσαν παγιδευμένες.
Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι δύο καρέτα καρέτα αφέθηκαν αμέσως μετά ελεύθερες στη θάλασσα, συνεχίζοντας το ταξίδι τους χωρίς περαιτέρω εμπόδια. Το περιστατικό αναδεικνύει τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης αλλά και της συνεργασίας ανάμεσα στις αρμόδιες αρχές και τους περιβαλλοντικούς φορείς, σε μια περίοδο όπου η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων αποτελεί πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.