Φωτιά στην Πρέβεζα: Ποια η εικόνα αυτήν την ώρα από Κάμπη και Φιλιππιάδα
Χωρίς ρεύμα και νερό πολλά χωριά
Εκτιμάται ότι στην Πρέβεζα κάηκαν 26.368 στρέμματα
Εξακολουθούν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σήμερα (14.8) στην Πρέβεζα. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να έχει ελεγχθεί πλήρως η μεγάλη πυρκαγιά με τα πολλά μέτωπα που εξελίχθηκε στον Δήμο Ζηρού και σε χωριά της Άρτας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιχειρούν από νωρίς το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο προκειμένου να σβήσει και η τελευταία μικροεστία φωτιάς. Στο πεδίο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛΑΣ και δεκάδες εθελοντές και κάτοικοι που βοήθησαν στη μάχη με τις φλόγες στην Πρέβεζα. Η καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά τον πλήρη έλεγχο της καταστροφικής πυρκαγιάς που έγινε εφιάλτης για δύο 24ωρα.
Το πύρινο μέτωπο στον Δήμο Ζηρού δείχνει σημαντικά βελτιωμένο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ελέγχθηκε η μεγάλη φωτιά στην Καμπή, ενώ ύφεση καταγράφεται στις υπόλοιπες περιοχές. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας και στην Πυροσβεστική επικρατεί αισιοδοξία ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουν καταφέρει να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά.
Φωτιά στην Πρέβεζα: Χωρίς ρεύμα και νερό χωριά
Τα προβλήματα, βέβαια, είναι πολλά καθώς χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό ενώ είναι σοβαρές και οι δυσκολίες στις επικοινωνίες. Τεράστιες είναι και οι ζημιές που έχουν προκληθεί, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα για τον αριθμό καμένων σπιτιών και για επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες και αφού ελεγχθεί πλήρως η φωτιά.
Πάνω από 26.000 καμένα στρέμματα στην Πρέβεζα
Σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Meteo, 26.368 στρέμματα γης έγιναν στάχτη στην Πρέβεζα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά ο καιρός της υπόλοιπης εβδομάδας
Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο προβληματική σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Παρεμβάσεις συντήρησης με ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι μηνών
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Ένα επικίνδυνο διαδικτυακό «challenge» οδήγησε 9χρονο μαθητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, με τη μητέρα άλλου παιδιού να συλλαμβάνεται
«Ήταν προσβλητικό για εμάς» είπε σε άλλο σημείο
Στόχος διαρρηκτών κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Γλυφάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης – Άρπαξαν κινητά και smartwatches μεγάλης αξίας
Μεταβατική φάση για τις προγνώσεις των Χριστουγέννων
Ποιες γραμμές κινούνται χωρίς αλλαγές
Άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα
Ξεδιπλώνεται ο πολιτικός χάρτης της Λατινικής Αμερικής, που συνεχώς μεταβάλλεται
Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Την Πέμπτη αποφασίζουν αν θα προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.