- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιές: Παραμένουν και αύριο οι ισχυροί άνεμοι ως επτά μποφόρ
Πορτοκαλί συναγερμός σε όλη σχεδόν τη χώρα
Φωτιές: Παραμένουν και αύριο οι ισχυροί άνεμοι ως επτά μποφόρ
Βοριάδες έως και 7 μποφόρ σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες διατηρούν τον πορτοκαλί συναγερμό και αύριο, Τετάρτη (13/8), ενώ ήδη μαίνονται πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η τιτάνια μάχη με τις φλόγες που δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα της φωτιάς σε εξέλιξη σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Χίο, Πρέβεζα και Άρτα αναμένεται και αύριο υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σήμερα και αύριο, είναι μέρες με ενισχυμένο μελτέμι. «Πρόκειται για μία ζώνη ενισχυμένων ανέμων βορειοανατολικά, η οποία ξεκινάει από τη βορειοανατολική Ελλάδα, από τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τη Χαλκιδική, όπως επίσης και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Προχωρά μέσα στο κεντρικό Αιγαίο, συναντά τις βόρειες Κυκλάδες, την Εύβοια και την Αττική και μετά καταλήγει στην Πελοπόννησο και την Στερεά και κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό μέχρι και το νότιο Ιόνιο, δηλαδή τα νησιά Ζάκυνθο και Κεφαλονιά», σημείωσε αρχικά.
«Αυτή η ζώνη με βορειοανατολικούς ανέμους φτάνει η ένταση των ανέμων, τα 5-6 και τοπικά και τα 7 μποφόρ. Τώρα βέβαια, επειδή είναι μελτέμι μέσα στη νύχτα περιμένουμε μια μικρή ύφεση της έντασης των ανέμων και κυρίως όσον αφορά τις ριπές. Δεν θα έχουμε τόσο έντονες ριπές μέσα στη νύχτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κοπάσουν οι άνεμοι. Απλώς η έντασή τους θα μειωθεί λιγάκι. Και βέβαια αύριο με το που θα ξημερώσει, σιγά σιγά θα αρχίσουν πάλι να ενισχύονται για να φτάσουν σε αρκετά μεγάλες εντάσεις 6 με 7 μποφόρ», προσέθεσε.
«Η θερμοκρασία και σήμερα ήταν αρκετά αυξημένη, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, όπου φτάσαμε τους 40-41 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά αλλά και στο Ιόνιο και στο βορειοανατολικό Αιγαίο φτάσαμε τους 38 βαθμούς. Αύριο περιμένουμε λίγο χαμηλότερα να φτάσουμε όσον αφορά την θερμοκρασία, οπότε αυτό λίγο θα βοηθήσει γιατί δεν θα πέσει πολύ, θα έχουμε 1 με 2 βαθμούς κάτω. Οπότε ο αυριανός χάρτης όσον αφορά την επικινδυνότητα για τις πυρκαγιές είναι σχεδόν ίδιος με τον σημερινό, δηλαδή έχουμε πολύ υψηλή επικινδυνότητα επίπεδο 4 σε αρκετές περιοχές και είναι οι περιοχές αυτές που φυσάει το έντονο βορειοανατολικό ρεύμα, δηλαδή το βορειοανατολικό Αιγαίο, Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Χαλκιδική και έπειτα τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά μέχρι και τον νότιο Ιόνιο», κατέληξε.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Τετάρτη
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
- Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας)
- Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Λευκάδας, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Όρους)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Λήμνου)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά το ωράριο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.