- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο
Συνθήκες τύπου «Hot – Dry – Windy» τις επόμενες ημέρες
Οι πρώτες προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο
Τα μελτέμια θα επιμείνουν για λίγες ημέρες ακόμη, με το σκηνικό του καιρού να έχει τις επόμενες ημέρες ως κύριο χαρακτηριστικό συνθήκες τύπου «Hot – Dry – Windy» (ζεστός-ξηρός-ανεμώδης).
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo, στο Ιόνιο, οι τοπικά ισχυροί άνεμοι που πνέουν από την ξηρά προς τη θάλασσα ενισχύουν το φαινόμενο της ανάβλυσης (upwelling) ψυχρότερων υδάτων. Όταν φυσάει άνεμος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προκαλεί την κίνηση του νερού στην επιφάνεια. Ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου, το επιφανειακό νερό κινείται απομακρυνόμενο από την ακτή με αποτέλεσμα το νερό από τα βαθύτερα στρώματα της θάλασσας να ανεβαίνει προς την επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μίας ζώνης με ψυχρότερα επιφανειακά ύδατα κατά μήκος των ακτών του Ιονίου.
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Δευτέρα
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 34 βαθμούς), 25 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς), 23 έως 41 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 25 έως 40 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 37 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά έως το μεσημέρι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ (ριπές ανέμων έως τα 80-90 km/h), ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ (ριπές ανέμων έως τα 80 km/h), με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Οι πρώτες προγνώσεις για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα έχουμε 8 μποφόρ και θα πέσει και λίγο η θερμοκρασία. Στην Αθήνα, θα κυμανθεί γύρω στους 34 βαθμούς. «Ένας όμορφος και δροσερός Δεκαπενταύγουστος» σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα καθαριότητας και προσβασιμότητας
Από 13 έως 27 Μαΐου η αναστολή - Στο πλαίσιο μετάπτωσης στο νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα
Οι τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευτούν
Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ
Ανησυχητική μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού κατά 35%
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Ραχούλα Λάρισας κατά τη διάρκεια κοπής χόρτων για τον Δήμο
Παραμένει για νοσηλεία 20χρονος τραυματίας
Τι περιέγραψε για όσα έγιναν
Σημείο αναφοράς για την κοινωνία, τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή του νησιού
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει λόγω της 24ωρης απεργίας
Δυνάμεις των ΜΑΤ στη σημείο
Ένας Αμερικανός επιβάτης παρουσιάζει «ελαφρά συμπτώματα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.