Ελλαδα

Εύβοια: Ο πλοίαρχος δεν ενημέρωσε έγκαιρα τη προσάραξη πλοίου σε ξέρα - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εύβοια: Ο πλοίαρχος δεν ενημέρωσε έγκαιρα τη προσάραξη πλοίου σε ξέρα - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας

Τα αίτια της προσάραξης του φέρι μποτ στη βραχονησίδα Γλάρος ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, καθώς η περιοχή είναι χαρτογραφημένη και οι καιρικές συνθήκες άριστες, γεγονός που δεν δικαιολογεί το ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (05/08) στα Στύρα Ευβοίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στις 18:30 απέπλευσε το πλοίο από τα Νέα Στύρα, ωστόσο μόλις 20 λεπτά αργότερα, στις 18:50, σημειώθηκε προσάραξη. Ενημερώθηκε ο Θάλαμος από πολίτη στις 18:51.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), αφού κατέβαλε επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον πλοίαρχο, κατάφερε τελικά να έρθει σε επαφή τηλεφωνικά στις 19:01.

Στις 18:58 ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης του συμβάντος, ενώ στις 19:10 ξεκίνησε η μετεπιβίβαση επιβατών σε πέντε ιδιωτικά σκάφη που ενεργοποιήθηκαν, καθώς και του τέντερ Πλωτού Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 090, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.

Το σκάφος του Λιμενικού από την Κάρυστο έφτασε στο σημείο στις 19:50, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, στις 19:55, κατέφθασε το τέντερ του ΠΑΘ 090. Το Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 090, έφτασε στις 20:00.