Ελλαδα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μυτιλήνη - Μυρωδιά καμένων πλαστικών σκεπάζει την πόλη

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο νησί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη: Οι πρώτες πληροφορίες για το πώς ξέσπασε η φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (22.7) στην επιχείρηση Ανακύκλωση Αιγαίου που βρίσκεται έξω από τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η φωτιά έκαψε δύο μεγάλα κοντέινερ με ανακυκλώσιμα ενώ πυκνός καπνός και έντονη μυρωδιά καμένων πλαστικών σκεπάζει την πόλη. Πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία και εντοπίσθηκε αρχικά από τους φύλακες και την ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης η οποία ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Όπως ανέφερε ο κ. Φώτης Λαμπούσης ο οποίος είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ανακύκλωσης Αιγαίου, η πυροσβεστική, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έδωσαν μεγάλη μάχη για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο και να μην προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην επιχείρηση και στις γύρω περιοχές.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση η οποία επηρεάζει μια μεγάλη επιχείρηση του τόπου μας με 70 εργαζόμενους. 

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Μυτιλήνης προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω καπνού.