- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Αλυκή Θηβών: Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
«Η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο»
Φωτιά στην Αλυκή Θηβών: Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Συνεχίζεται η μάχη από αέρος και εδάφους για την κατάσβεση της φωτιάς στην παραθαλάσσια περιοχή της Αλυκής Θηβών, στον Κορινθιακό.
Οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας πανικό σε κατοίκους και παραθεριστές, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν άρον άρον τις οικίες τους μετά και το δεύτερο, μήνυμα του 112.
Το μήνυμα καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα προς τον Άγιο Νικόλαο, γεγονός που προκάλεσε έντονη κινητοποίηση και ανησυχία στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, «η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, ωστόσο μας απασχολούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις».
Όπως τόνισε ο κ. Ντασιώτης, «ακυρώσαμε τελικά αυτή την κίνηση, αφού δεν υπήρξε ανάγκη εκκένωσης από θαλάσσης».
Από την πρώτη στιγμή της επέκτασης της πυρκαγιάς προς τον παραλιακό οικισμό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Εθελοντές, κάτοικοι, πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και υδροφόρες, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Αλυκή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 18 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά ο μαραθώνιος για τη διεκδίκηση των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες
Μια μικρή καλλιτεχνική «ανάσα» στην καθημερινότητα των μετακινήσεων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τον περιορισμό της
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέγιστη ετοιμότητα για το τριήμερο, με αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύσεις φορτηγών και την καμπάνια «ΟΔΥΣΕΑΣ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.