- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπαράζ καταγγελιών για τις ξαπλώστρες στις ακτές - 500 αναφορές σε μία εβδομάδα
Σε ποιες περιοχές καταγράφονται οι περισσότερες
Καταγγελίες στο MyCoast για τις ξαπλώστρες στις ακτές
Πάνω από 2.000 καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην εφαρμογή MyCoast για τις μισθώσεις ακτών για ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν υποβληθεί 500 καταγγελίες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, σε όλη τη χώρα σήμερα το Δημόσιο έχει υπογράψει συμβάσεις για την παραχώρηση κατά χρήση 10.386 τμημάτων αιγιαλού και παραλίας. Μέσω των συμβάσεων αυτών, το Δημόσιο νοίκιασε σε ιδιώτες για εκμετάλλευση ακτών περίπου 4,7 εκατ. τ.μ. Από αυτές: οι 1.101 παραχωρήσεις αφορούν παραλίες στα Δωδεκάνησα (507.209 τ.μ.), οι 860 στη Χαλκιδική (288.943 τ.μ.), οι 635 στις Κυκλάδες, οι 504 στην Πιερία, οι 489 στην Καβάλα, οι 443 στα Χανιά, οι 430 στην Κέρκυρα και αλλού.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι καταγγελίες αυξάνονται με ρυθμό 300-500 την εβδομάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, μέσω της εφαρμογής MyCoast στις 9 Ιουνίου είχαν κατατεθεί 1.463 καταγγελίες για παραβίαση των όρων της μίσθωσης. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, οι καταγγελίες είχαν φτάσει στις 1.983, δηλαδή 520 περισσότερες. Οι πιο πολλές έχουν κατατεθεί για την Ανατολική Αττική (319 περιπτώσεις), τη Χαλκιδική (220), τη Μαγνησία (167), τα Δωδεκάνησα (139) και αλλού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.