- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια: Αναφορές για καμένα σπίτια - Μηνύματα μέσω του 112 ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί δύο πλωτά του Λιμενικού και εννέα ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή της Παλαιάς Φωκαίας, προκειμένου να προσφέρουν συνδρομή σε περίπτωση ανάγκης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Θυμάρι του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη περιοχή μεταβαίνει και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα σε Θυμάρι και Παλαιά Φώκαια Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα σε κατοικίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια. Για τον λόγο αυτό τρία μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους προκειμένου να απομακρυνθούν από τις περιοχές Θυμάρι, Τουρκολίμανο, Καταφύγι και Χάρακα.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 4ης ΕΜΟΔΕ, 28 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Καραμανλή, στο ρεύμα προς Σούνιο και από το ύψος της Παναγίας Καταφυγιώτισσας στο ρεύμα προς Αθήνα.