- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τα πρώτα στοιχεία για το πόρισμα του ΟΔΙΠΥ για τη λάθος μετάγγιση αίματος σε 62χρονη ασθενή στο Τζάνειο Νοσοκομείο
Οκτώ βασικές αιτίες για τη λάθος μετάγγιση στην 62χρονη γυναίκα στο Τζάνειο προκύπτουν σύμφωνα με το πόρισμα του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.
Το πόρισμα για τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο έχει δοθεί ήδη στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την ηγεσία του Υπουργείου να περιμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που διενεργείται στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το OPEN, το πόρισμα από τον επιτόπιο έλεγχο του τριμελούς κλιμακίου του ΟΔΙΠΥ, καταλήγει σε οκτώ βασικές αιτίες που οδήγησαν στο λάθος. Έτσι, προκύπτουν ως αιτίες: ο ανθρώπινος παράγοντας, η μη συστηματοποιημένη εκπαίδευση προσωπικού, η απουσία διάκρισης αρμοδιοτήτων και ρόλων μεταξύ νοσηλευτών, η μη συμμόρφωση με το πρωτόκολλο, η αδυναμία διπλής ταυτοποίησης κατά τη διαδικασία μετάγγισης αίματος, η λανθασμένη πρακτική ταυτοποίησης κατά τη διαδικασία μετάγγισης αίματος, η λανθασμένη πρακτική ταυτοποίησης ασθενούς με τον αριθμό κλίνης, η βλάβη εξοπλισμού που οδήγησε στην ταυτοποίηση μέσω βραχιολιών και η κόπωση του προσωπικού λόγω φόρτου εργασίας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, όσοι βρίσκονταν στη βάρδια εκείνο το βράδυ στο Τζάνειο, αναμένεται να απομακρυνθούν.