- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παύλος Ντε Γκρες για ελληνική ιθαγένεια: Είναι θέμα της κυβέρνησης, όχι δικό μας
«Θα δούμε ποια είναι η απάντησή τους»
Παύλος Ντε Γκρες για ελληνική ιθαγένεια: «Είναι θέμα της κυβέρνησης, όχι δικό μας»
Εν αναμονή της εκδίκασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του καθηγητή Δικαίου, ο οποίος ζητά να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες αναγνωρίστηκε ελληνική ιθαγένεια είναι η οικογένεια Ντε Γκρες.
Σήμερα ο Παύλος Ντε Γκρες κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει προκύψει και να δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Ο ίδιος ρωτήθηκε για το θέμα της ιθαγένειας από δημοσιογράφο της εκπομπής «Το Πρωινό» του Ant1, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί εκτενώς σε αυτό. «Δεν είναι σωστό να τα λέμε τόσο συχνά και να σας απαντάω με "ναι" και "όχι" στις ερωτήσεις που μου κάνετε. Αν είναι κάτι σοβαρό, να τα πούμε και να μιλήσουμε» είπε αρχικά ο Παύλος Ντε Γκρες.
Και συνέχισε: «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης. Δεν έχει να κάνει με εμάς. Βέβαια μας αφορά, αλλά δεν έχω να πω τίποτα. Αυτό είναι κάτι που θα αναλάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας και θα δούμε την απάντησή τους».
Η προσφυγή του καθηγητή κατατέθηκε τον περασμένο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χρήση του επιθέτου Ντε Γκρες από την τέως βασιλική οικογένεια. Στην κίνηση αυτή προέβη ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Λαζαράτος με μια σειρά από νομικά επιχειρήματα για την ακύρωση της επίδικης απόφασης και σημειώνει ότι το έννομο συμφέρον του συνίσταται στο ότι είναι «εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιο του δήμου Αθηναίων, άρα και στους εκλογικούς καταλόγους, άτομα τα οποία παρανόμως διαθέτουν Ελληνική Ιθαγένεια λόγω του παράνομου επιθέτου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.