Πότε θα φτάσει στην Καλαμαριά το μετρό Θεσσαλονίκης
Ως το τέλος του 2025 θα προχωρήσει και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε
Πότε θα φτάσει στην Καλαμαριά το μετρό Θεσσαλονίκης
Την πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, τον Φεβρουάριο του 2026, επιβεβαίωσε η σύσκεψη εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, με τις Διοικήσεις της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. και της Εγνατίας Οδού Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2025.
Επίσης, έγινε γνωστό ότι έως το τέλος του 2025 θα προχωρήσει και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., για την οποία υπάρχει ήδη ανάδοχος.
Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος των συσκέψεων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα για την άριστη, όπως είπε, συνεργασία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί.
«Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – με τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, τους δυο Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Αναγνώπουλο και Δέσποινα Παληαρούτα, και διαδικτυακά τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη – καθώς και οι φορείς της πόλης, συζητήσαμε δυο πολύ σημαντικά ζητήματα: Πρώτον, το Μετρό και τους στόχους μας για το προσεχές διάστημα, και δεύτερον την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για συσκέψεις που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων εντός των ορίων που έχουμε θέσει», σημείωσε ο κ. Δήμας.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, ανέφερε ότι «υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στην κατάσταση που αντιμετωπίζαμε πριν από την παράδοση του Μετρό και σε αυτήν που βιώνουμε σήμερα. Μέχρι και την έναρξη της λειτουργίας του, στις 30 Νοεμβρίου, το κυρίαρχο ερώτημα ήταν πότε θα απομακρυνθούν οι λαμαρίνες από την πόλη – πολλοί, μάλιστα, αμφισβητούσαν ακόμη και την ολοκλήρωση του έργου. Πλέον, είναι κοινή πεποίθηση ότι, όπως το βασικό έργο έτσι και η επέκταση προς την Καλαμαριά θα γίνει πραγματικότητα. Ο κόσμος ανυπομονεί να το χρησιμοποιήσει και να το εντάξει στην καθημερινότητά του. Από την πλευρά μας, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εργαζόμαστε αδιαλείπτως προς αυτήν την κατεύθυνση, με απόλυτη προσήλωση στον στόχο της ολοκλήρωσης της επέκτασης έως την 28η Φεβρουαρίου 2026».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επισήμανε ότι η σημερινή σύσκεψη δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι σημερινές συσκέψεις ήταν σημαντικές για να δούμε πως προχωρούν τα χρονοδιαγράμματα» και πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Χρίστος Δήμας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έρχονται για τέταρτη φορά στην Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα για την παρακολούθηση των εκτελούμενων έργων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο προβληματική σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα
Αναλυτικά ο καιρός της υπόλοιπης εβδομάδας
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Παρεμβάσεις συντήρησης με ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι μηνών
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Ένα επικίνδυνο διαδικτυακό «challenge» οδήγησε 9χρονο μαθητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, με τη μητέρα άλλου παιδιού να συλλαμβάνεται
«Ήταν προσβλητικό για εμάς» είπε σε άλλο σημείο
Στόχος διαρρηκτών κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Γλυφάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης – Άρπαξαν κινητά και smartwatches μεγάλης αξίας
Μεταβατική φάση για τις προγνώσεις των Χριστουγέννων
Ποιες γραμμές κινούνται χωρίς αλλαγές
Άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα
Ξεδιπλώνεται ο πολιτικός χάρτης της Λατινικής Αμερικής, που συνεχώς μεταβάλλεται
Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Την Πέμπτη αποφασίζουν αν θα προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.