Λάρισα: 50χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών για πειρατεία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Καταδικαστική απόφαση-ορόσημο εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Λάρισας, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, χωρίς αναστολή, σε έναν 50χρονο Έλληνα για συμμετοχή σε κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικών καναλιών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα, χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου, ο οποίος πλέον αναζητείται από τις αρχές για να εκτίσει την ποινή του. Αξιοσημείωτο είναι πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει ακόμη αυστηρότερη ποινή, προτείνοντας οκταετή κάθειρξη και πρόστιμο 30.000 ευρώ, στοιχείο που αποτυπώνει τη βαρύτητα που αποδίδεται πλέον σε τέτοιου είδους αδικήματα.
Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε σε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία τεκμηρίωναν τη δράση του κατηγορούμενου σε ευρύ δίκτυο παράνομης αναμετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου. Η σοβαρότητα της υπόθεσης δεν άφησε περιθώρια για ευνοϊκή μεταχείριση, με αποτέλεσμα να μην χορηγηθεί αναστολή, αλλά να διαταχθεί η άμεση σύλληψή του. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην Ελλάδα που επιβάλλεται τόσο αυστηρή ποινή για παρόμοια υπόθεση, κάτι που θεωρείται από νομικούς κύκλους ως καμπανάκι για όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο της ψηφιακής πειρατείας.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε χιλιάδες τελικούς χρήστες παράνομων υπηρεσιών στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για πιθανές κυρώσεις τόσο σε διοικητικό όσο και σε ποινικό επίπεδο. Οι αρχές αναμένεται να εντείνουν τους ελέγχους, με την υπόθεση να αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της αυστηρότερης στάσης που φαίνεται να υιοθετείται πλέον απέναντι στην παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στον οπτικοακουστικό τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.