- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέκκας για Εύβοια: Θα διαρκέσει κάποιες ημέρες η σεισμική δραστηριότητα
Αναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ
Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για την σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια
Στην περιοχή του Προκοπίου στην Εύβοια βρίσκεται ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, προκειμένου να αξιολογήσει τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για μια ήπια σεισμική εξέλιξη, με δονήσεις μικρού μεγέθους, κάτω των 5 Ρίχτερ, οι οποίες είναι γνώριμες για την περιοχή και συνηθίζουν να εκδηλώνονται με διάρκεια λίγων ημερών.
Ο καθηγητής ανέφερε ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες και αφορούν κυρίως παλαιά, ασυντήρητα κτίσματα στο Προκόπι και το Μαντούδι. «Τα νεότερα σπίτια δεν έχουν υποστεί φθορές. Οι βλάβες εντοπίζονται σε πολύ παλιά οικήματα, με κάποιες πιο εκτεταμένες φθορές, χωρίς όμως να υπάρχουν καταρρεύσεις», διευκρίνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως στα σύγχρονα κτίρια οι ζημιές περιορίζονται σε μικρές ρηγματώσεις στην τοιχοποιία. Τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ σε επίπεδο ετοιμότητας έχουν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία επιχειρησιακά μέτρα.
Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) έχει μεταβεί στην περιοχή για την καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, πραγματοποιώντας προληπτικές περιπολίες, χωρίς ωστόσο – μέχρι στιγμής – να έχουν δεχθεί κλήσεις ή να έχει απαιτηθεί η επέμβασή τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για επαναλαμβανόμενες φθορές - Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις και οι κτιριακές υποδομές
Ένταση σε ναό της Εύβοιας - ιερέας επέπληξε δημόσια αντιδήμαρχο που αποχωρούσε μετά το «Χριστός Ανέστη»
Άρνηση του δημάρχου να μιλήσει σε ζωντανή σύνδεση προκάλεσε αμηχανία και αιχμές δημοσιογράφου
Δόνηση 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Γαύδου - Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13 χιλιόμετρα
Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια αναφέρει επιδείνωση με σκόνη και νοτιάδες έως Πέμπτη - Άνοδος θερμοκρασίας και περιορισμένη ορατότητα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Ο 42χρονος ομολόγησε το έγκλημα
Άφωνοι οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες
Πιο αραιά τα δρομολόγια
Πλήθος κόσμου στο Βροντάδο για να παρακολουθήσει το έθιμο
Χιλιάδες πιστοί έψαλαν το «Χριστός Ανέστη»
Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα - Πού αναμένονται βροχές
Η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.