- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξάνθη: Μαθητές δημοτικού σχολείου υιοθέτησαν τον Φοίνικα, έναν κακοποιημένο σκύλο
Οι μαθητές μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, για να του εξασφαλίσουν την τροφή και τα φάρμακά του
Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη
Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη, αποφασίζοντας να υιοθετήσουν έναν κακοποιημένο σκύλο ο οποίος σώθηκε χάρη στη δράση φιλοζωικού συλλόγου. Και το όνομα αυτού, Φοίνικας.
Όπως αναφέρει το thestival, υπό τις οδηγίες και την παρότρυνση της δασκάλας τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον φουντωτό τετράποδο σκύλο, φροντίζοντας έτσι ώστε κάθε μήνα να μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους προκειμένου να του εξασφαλίσουν την τροφή του και τα φάρμακα του.
«Κυριολεκτικά δεν είχε τρίχωμα καθόλου, μόνο το δέρμα του» είπε στο thestival.gr η δασκάλα της Γ2 τάξης, που προέτρεψε τους μαθητές της να υιοθετήσουν τον Φοίνικα ο οποίος, όπως στη μυθολογία αναγεννήθηκε από τις… στάχτες του.
Κάθε μήνα, ο κάθε μαθητής προσφέρει 1,5- 2 ευρώ από το χαρτζιλίκι του κι έτσι «μαζεύονται περίπου 30-40 ευρώ που είναι τα απαραίτητα έξοδα για τα εμβόλια, την τροφή ή ότι άλλο μας πει ότι χρειάζεται η φιλοζωική για το συγκεκριμένο σκυλάκι» ενώ στο χρηματικό ποσό συμμετέχει και η ίδια η δασκάλα «βάζοντας άλλοτε 5 κι άλλοτε 10 ευρώ» για να καλυφθούν τα έξοδα του Φοίνικα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.