Ξάνθη: Μαθητές δημοτικού σχολείου υιοθέτησαν τον Φοίνικα, έναν κακοποιημένο σκύλο
Οι μαθητές μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους, για να του εξασφαλίσουν την τροφή και τα φάρμακά του
Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη
Σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησαν 21 μαθητές δημοτικού σχολείου στην Ξάνθη, αποφασίζοντας να υιοθετήσουν έναν κακοποιημένο σκύλο ο οποίος σώθηκε χάρη στη δράση φιλοζωικού συλλόγου. Και το όνομα αυτού, Φοίνικας.
Όπως αναφέρει το thestival, υπό τις οδηγίες και την παρότρυνση της δασκάλας τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον φουντωτό τετράποδο σκύλο, φροντίζοντας έτσι ώστε κάθε μήνα να μαζεύουν χρήματα από το χαρτζιλίκι τους προκειμένου να του εξασφαλίσουν την τροφή του και τα φάρμακα του.
«Κυριολεκτικά δεν είχε τρίχωμα καθόλου, μόνο το δέρμα του» είπε στο thestival.gr η δασκάλα της Γ2 τάξης, που προέτρεψε τους μαθητές της να υιοθετήσουν τον Φοίνικα ο οποίος, όπως στη μυθολογία αναγεννήθηκε από τις… στάχτες του.
Κάθε μήνα, ο κάθε μαθητής προσφέρει 1,5- 2 ευρώ από το χαρτζιλίκι του κι έτσι «μαζεύονται περίπου 30-40 ευρώ που είναι τα απαραίτητα έξοδα για τα εμβόλια, την τροφή ή ότι άλλο μας πει ότι χρειάζεται η φιλοζωική για το συγκεκριμένο σκυλάκι» ενώ στο χρηματικό ποσό συμμετέχει και η ίδια η δασκάλα «βάζοντας άλλοτε 5 κι άλλοτε 10 ευρώ» για να καλυφθούν τα έξοδα του Φοίνικα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.