- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλόννησος: Απομακρύνεται ο Λιμενάρχης μετά το επικίνδυνο συμβάν - Έσπασε o κάβος πλοίου κατά τη διάρκεια επιβίβασης
Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
Απομακρύνεται ο Λιμενάρχης Αλοννήσου – ΕΔΕ για επικίνδυνο συμβάν στο λιμάνι όταν κατά τη διάρκεια επιβίβασης έσπασε ο κάβος πλοίου
Σε απομάκρυνση του Λιμενάρχη Αλοννήσου προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στο λιμάνι του νησιού στις 27 Απριλίου 2025 όταν κατά τη διάρκεια επιβίβασης επιβατών σε πλοίο, κόπηκε κάβος, προκαλώντας πανικό και θέτοντας σε κίνδυνο επιβάτες και πλήρωμα.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε δημόσια ανάρτησή του στο διαδίκτυο χαρακτήρισε το συμβάν στην Αλόννησο «εξαιρετικά επικίνδυνο». «Είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα με την εντολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για διενέργεια ΕΔΕ, απομακρύνεται και ο Λιμενάρχης Αλοννήσου. Ήταν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο συμβάν που έθεσε σε κίνδυνο επιβάτες και πλήρωμα. Είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία απολύτως…
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 3, 2025
Σημειώνεται ότι με εντολή του υπουργού προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.
Η εντολή για ΕΔΕ αφορά επίσης και δεύτερο σοβαρό περιστατικό, που σημειώθηκε στις 30 Απριλίου 2025 σε πλοίο της γραμμής Σύρου - Πειραιά, όταν καταπέλτης αποκαταστάθηκε εν πλω από το πλήρωμα, πρακτική που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά παντός υπευθύνου και υπογραμμίζει πως η ασφάλεια στις θαλάσσιες συγκοινωνίες παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.