- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα - «Βγάζουν ανθρώπους ολόκληρους, διαμελισμένους και σε κομμάτια»
Η σοκαριστική συνομιλία δύο αστυνομικών αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων


Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά το δυστύχημα - Η σοκαριστική συνομιλία δύο αστυνομικών αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στο φως σήμερα (30.04) που αποτυπώνουν τις στιγμές τραγωδίας που έζησαν τόσο τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, όσο και οι αστυνομικοί, οι τραυματιοφορείς και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.
Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που έβγαλε στο φως ο ΑΝΤ1, ενσωματώθηκε στη δικογραφία των Τεμπών με τα 59.000 αρχεία, μόλις τον περασμένο μήνα.
Στο επίκεντρο της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή, παραμένουν οι 2 πρώην υπουργοί Μεταφορών και Υποδομών, ο Κώστας Καραμανλής και ο Χρήστος Σπίρτζης.
Στο πρώτο ντοκουμέντο, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ακούγεται η συζήτηση 2 αστυνομικών, λίγη ώρα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο ένας αστυνομικός μόλις έχει πάει στο σπίτι της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή, αναφέροντας πως η ίδια δείχνει απροθυμία στο να τον ακολουθήσει στο νοσοκομείο Λάρισας που μεταφέρονται τα θύματα.
Εκφωνητής 100: Έλα ρε φίλε, για πες μου τι έγινε τώρα με την (Ρ.Λ.)
Αστυνομικός: Λοιπόν, παίρνουμε την Ιατροδικαστή και την πάμε Γενικό τώρα. Θα επικοινωνήσει με τον Διευθυντή.
Εκφωνητής 100: Ναι, ναι, ναι
Αστυνομικός: Έγινε
Στο δεύτερο ντοκουμέντο, ακούγεται η περιγραφή του σημείου της σύγκρουσης των τρένων από έναν αστυνομικό. Οι λέξεις του αποτύπωσαν πλήρως την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο σημείο, αναφέροντας πως από την πρώτη στιγμή βρήκαν τουλάχιστον 11 νεκρούς και αρκετά ανθρώπινα μέλη.
Εκφωνητής 100: Έχουν βγάλει πάνω από 11 πτώματα. Είναι διαμελισμένα για να ξέρεις.
Αστυνομικός: Σύνολο;
Εκφωνητής 100: Δεν ξέρουμε είναι πάνω από 11, δεν έχουν ακριβή αριθμό. Βάζουν 2-2-3, μπορεί να βάλουν και κομμάτια μέσα σε σακούλες. Δεν είναι δυνατόν τώρα να πεις ακριβώς τον αριθμό τους και να πας στο νοσοκομείο να κάνεις την καταμέτρηση. Είναι και άλλοι εγκλωβισμένοι, πρέπει να έρθουν γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια.
Αστυνομικός: Ναι
Εκφωνητής 100: Πρέπει να δουν τι άλλα (σ.σ. πτώματα) έχει κάτω (από τα βαγόνια) γιατί συνεχώς εδώ σ’ αυτά τα συντρίμμια, οι άνθρωποι βγάζουν κομμάτια. Βγαίνουν άλλοι ολόκληροι, άλλοι μισοί, άλλοι κομμάτια.
Αστυνομικός: Ναι κατάλαβα
Εκφωνητής 100: Δεν μπορείς να κάνεις ακριβή καταμέτρηση αυτή τη στιγμή. Αν δεν σηκωθούν όλα τα βαγόνια, αν δεν δουν οι πυροσβέστες τι έγινε, δεν μπορούμε να κάνουμε καταμέτρηση. Τα ασθενοφόρα δεν φεύγουν αμέσως, περιμένουν να μαζέψουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά - Πού θα βρέξει
Λόγω του τροχαίου υπάρχει δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα προς Γλυφάδα
Λόγω της φωτιάς πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι κυρώσεις που προβλέπονται
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε Κρήτη και Αιγαίο
Μετά τον θάνατο της 5χρονης
H σύνδεση θα γίνεται με λεωφορεία για το διάστημα αυτό
Στις 30 Μαΐου η πρώτη εξέταση
Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο
Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχλόασης από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων
Πέταξε 35 σακουλάκια κοκαΐνης στην προσπάθεια διαφυγής
Αρνήθηκε τη δωροδοκία σε Αεροπαγίτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια
Μετά τον θάνατο της 5χρονης
Συνεργείο καθαρισμού μετέβη στο σημείο
Τι απαντά το Υπουργείο Πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.