Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Εργατική Πρωτομαγιά 2025 την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ την 1η Μαΐου.
Σύμφωνα με το athenstransport.com, την Εργατική Πρωτομαγιά 2025 τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 έως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας) του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί μετά τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα ξεκινήσουν να αποσύρονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.
Κανονικά αναμένεται να κινούνται όλη τη μέρα τα λεωφορεία στις περιαστικές γραμμές οι οποίες έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΑΣΑ. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία ανήμερα της Πρωτομαγιάς, καθώς η ΠΝΟ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να τιμήσει τους «αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886». Τα πλοία δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο από τις 00:01 της Πέμπτης 1/5 μέχρι τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν
Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι επιχειρήσεις που, βάσει της νομοθεσίας, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ για την πληρωμή των εργαζομένων στις αργίες, προβλέπονται τα εξής:
Α) Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου ιδικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.
Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν κατά την 1η Μαΐου θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Β) Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.