- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά - Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ημερών
Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και εκείνοι που ετοιμάζονται για κάποια μικρή εξόρμηση αναζητούν τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό. Οι τελευταίες ημέρες του Απριλίου φαίνεται ότι θα «σημαδευτούν» από άστατο καιρό με νεφώσεις και μπόρες κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από τη Δευτέρα και ως την Πρωτομαγιά, βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση και να κινηθεί σε πιο χαμηλές από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Καιρός: Μπόρες έως την Κυριακή
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος μέχρι την Κυριακή. Σήμερα εκτός από τις ηπειρωτικές περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες και στο νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα). Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άστατος θα είναι ο καιρός μόνο σε ηπειρωτικές περιοχές το Σάββατο. Την Κυριακή η αστάθεια θα είναι πιο περιορισμένη, λιγότερα φαινόμενα, μικρότερης διάρκειας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 23 βαθμούς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα νότια πελάγη. Από την Κυριακή θα επικρατήσουν βοριάδες στο Αιγαίο και από το απόγευμα θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα και μετά και ως την Πρωτομαγιά θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και θα κυμαίνεται και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Στην Αττική σήμερα και το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ το Σάββατο η βελτίωση θα έρθει λίγο αργότερα. Την Κυριακή μόνο το μεσημέρι προς απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχος καιρός με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα και σήμερα και αύριο. Μικρή η πιθανότητα για βροχές την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών
Ο καιρός το Σάββατο: Γενικά άστατος αναμένεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, ενώ χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Εύβοια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ σε όλη τη χώρα, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν στα δυτικά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς.
Ο καιρός την Κυριακή: Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους αρχικά στην Εύβοια και το κεντρικό Αιγαίο και αργότερα κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Ο καιρός τη Δευτέρα: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα πλην της Κρήτης, όπου τα φαινόμενα θα διατηρηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.
Ο καιρός την Τρίτη: Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα πλην της Κρήτης όπου θα σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στις περισσότερες ανατολικές περιοχές θα είναι αισθητή.