Αγρίνιο: Ανήλικοι συνεπλάκησαν με σουγιά και κλομπ - 12 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές την Κυριακή στο Αγρίνιο, έπειτα από επεισόδιο που περιλάμβανε συμπλοκή και απόπειρα ληστείας μεταξύ ανηλίκων και νεαρών. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή και κινητοποίησε άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος επιχείρησαν να αφαιρέσουν με τη χρήση σουγιά και στη συνέχεια κλομπ, τα κινητά τηλέφωνα τεσσάρων άλλων ανηλίκων. Η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία ενεπλάκη και ο πατέρας ενός από τα θύματα. Η εμπλοκή των συνολικά επτά ατόμων οδήγησε στη σύλληψή τους, μαζί με πέντε ακόμη άτομα.
Μετά τη λήξη του επεισοδίου, ο πατέρας παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα τσαντάκι που περιείχε σουγιά, τον οποίο κατείχε ένας από τους ανηλίκους που εμπλέκονται στην απόπειρα ληστείας. Ένας από τους νεαρούς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Αγρίνιο:
«Συνελήφθησαν, στις 12-4-2025 το βράδυ στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, οκτώ άτομα, από τους οποίους οι έξι είναι ανήλικοι ηλικίας 14 έως και 17 ετών, ενώ ο ένας ενήλικος είναι 18 ετών και ο έτερος ενήλικος είναι γονέας συλληφθέντος.
Εις βάρος των οκτώ συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πρόκλησης σωματικών βλαβών αδύναμων ατόμων, της πρόκλησης απλών σωματικών βλαβών, της απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Παράλληλα, συνελήφθησαν τέσσερις γονείς των κατηγορούμενων ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τρεις γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 12-4-2025 το βράδυ, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, δύο ανήλικοι και ο 18χρονος, με τη χρήση σουγιά και έπειτα με κλομπ, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τα κινητά τηλέφωνα τεσσάρων ανηλίκων.
Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των επτά κατηγορουμένων, στην οποία ενεπλάκη και ο πατέρας ενός ανηλίκου, ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα τσαντάκι, που περιείχε έναν σουγιά, τον οποίο κατείχε ένας ανήλικος, που κατηγορείται για την απόπειρα ληστείας.
Ένας από τους ανήλικους διακομιστεί με υπηρεσιακό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο)».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.