- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέσβος: Διακινητές πυροβόλησαν εναντίον σκάφους του Λιμενικού - Τι συνέβη με το τουρκικό σκάφος
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Λέσβος: Διακινητές πυροβόλησαν εναντίον σκάφους του Λιμενικού - Τι συνέβη με το τουρκικό σκάφος - Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Αγ.Φωκά στη Λέσβο, όταν Τούρκοι διακινητές άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο εναντίον σκάφους του Λιμενικού Σώματος που τους αντιλήφθηκε και βρέθηκε στο σημείο χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή το πλωτό περιπολικό εντόπισε το τουρκικό αλιευτικό, αφού είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς στη παραλία. Κατά τη προσέγγιση, ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων διακινητών στο ταχύπλοο αλιευτικό έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του περιπολικού σκάφους. Κατόπιν αυτών ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι τουρκικά παράλια,
Το πλωτό του λιμενικού ακολούθησε το ταχύπλοο αλιευτικό μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν οι ομόλογες τουρκικές Αρχές, οι οποίες το σταμάτησαν. Στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της Λέσβου εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) ενημερώθηκε ότι ένα αλιευτικό σκάφος (Α/Κ) αποβιβάζει αλλοδαπούς στην περιοχή Αγίου Φωκά νότια ν. Λέσβου. Το πλωτό περιπολικό εντόπισε το τουρκικό αλιευτικό, αφού είχε αποβιβάσει τους αλλοδαπούς στη παραλία. Κατά την προσέγγιση, ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων διακινητών στο Τ/Κ-Α/Κ έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του περιπολικού σκάφους. Κατόπιν αυτών ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι τουρκικά παράλια. Το ΠΛΣ ακολούθησε το Τ/Κ-Α/Κ μέχρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν οι ομόλογες τουρκικές Αρχές, οι οποίες σταμάτησαν το αλιευτικό.
Στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντοπίστηκαν 25 αλλοδαποί από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Άσπρη ημέρα είδαν κάτοικοι και επισκέπτες
Μπροστά ή πίσω οι δείκτες;
«Επαθα μίνι εγκεφαλικό όταν έκανα απεργία πείνας» είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο
Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ανάρτησή της στο Instagram
Μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Εύβοιας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.