Τέμπη: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
Από το Μιλάνο σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας
Τέμπη: Επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
Δυο χρόνια μετά την εφιαλτική νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity θα μεταφερθεί σήμερα στη Λάρισα.
Ο Γεράσιμος τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Μιλάνο, όμως σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί σε αντίστοιχο κέντρο στη Λάρισα, για να συνεχίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει.
Ο δικηγόρος του πατέρα του, Λουκάς Αποστολίδης, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του: «Ένα θαύμα το πώς γλύτωσε ο Γεράσιμος στην τραγωδία των Τεμπών! Δυο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή… Μεταφέρεται από το Μιλάνο στη Λάρισα και η θετική ενέργεια του καθενός μας μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα του! Ήρωες, πραγματικά, οι γονείς του!».
Ενα θαύμα το πώς γλύτωσε ο Γεράσιμος στην τραγωδία των Τεμπών! . Δυο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά ,...
Posted by ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ on Monday, March 3, 2025
Η μητέρα του είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star τον μεγάλο αγώνα του Γεράσιμου και της οικογένειας «Πόσο να αντέχει ο άνθωπος, να βλέπει ό,τι αγαπάει να υποφέρει; 58 είναι τα θύματα! Και βάλτε τα στη νιοστή!», είχε πει.
«Μόλις τον αντίκρισα διασωληνωμένο... του υποσχέθηκα ότι θα του προσφέρω ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στον πλανήτη. Οι γιατροί μου είπαν ότι η ζημιά έγινε από το ωστικό κύμα της έκρηξης, ''είναι σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του. Εξαγγειώθηκαν τα υγρά των κυττάρων του εγκεφάλου''. Κάτι που απέχει πολύ από ένα τραύμα», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
Μιλώντας για τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο Γεράσιμος, ανέφερε: «Η πρώτη εγχείρηση έγινε αμέσως. Η πίεση στον εγκέφαλο αυξανόταν δραματικά. Σε δώδεκα ώρες και η δεύτερη κρανιεκτομή. Άντεξε. Κανείς δεν το περίμενε. Από το ωστικό κύμα οι πνεύμονες είχαν θλάσεις. Όλα τα σπλάχνα τραυματισμένα. Δύο σπασμένα πλευρά κι ένα κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης. Περνούν οι μέρες... δύο τεράστιες αντλίες με ειδικά φίλτρα ανακύκλωναν το αίμα του. Σε 24 μέρες ακολουθεί χειρουργείο στο πόδι. Λάμα με βίδες. Ακολουθούν ακραίες λοιμώξεις. Οι χρυσοί μου γιατροί του χάριζαν κάθε μέρα την ζωή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.