- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σαντορίνη: Νέα ομάδα της ΕΜΑΚ στο νησί - Πρωτοφανή μέτρα πρόληψης
Κινητοποίηση χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά χρονικά, με το νησί να χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ
Σαντορίνη: Νέα ομάδα πυροσβεστών της ειδικής υπηρεσίας της ΕΜΑΚ κατέφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία και να προσφέρει βοήθεια
Συνεχείς ανανεώσεις σε έμψυχο υλικό κάνουν πυροσβεστική και αστυνομία στη Σαντορίνη, σε μία προσπάθεια να είναι όσο το δυνατό πιο οργανωμένες οι προσπάθειες αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων από τους απανωτούς σεισμούς.
Νωρίτερα σήμερα, κατέφτασε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπως αποκαλύπτει με φωτογραφικά ντοκουμέντα η ATHENS VOICE, νέα ομάδα μελών της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο αλλά και εξειδικευμένα εργαλεία για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.
Η ομάδα αυτή αποτελεί την αλλαγή άλλων μελών της 1ης ΕΜΑΚ, η οποία βρισκόταν επί ημέρες στο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.
Σαντορίνη: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί είναι σημαντικές. Ομάδες αστυνομικών και πυροσβεστών βρίσκονται στην Αθήνα αλλά και σε νησιά κοντά στη Σαντορίνη, ώστε, εάν κριθεί αναγκαίο, ελικόπτερα της υπηρεσίας θα τους μεταφέρουν οπουδήποτε ζητηθεί.
Στο νησί πάντως, οι αναχωρήσεις κατοίκων και τουριστών συνεχίζονται δίχως σταματημό.
Σήμερα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, καθώς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και οκτώ μποφόρ, δεν πραγματοποιήθηκαν τα τρία προγραμματισμένα δρομολόγια ακτοπλοϊκών μέσων. Αντιθέτως, όσοι κατάφεραν να προμηθευτούν αεροπορικά εισιτήρια αναχωρούν κανονικά για τους προορισμούς τους.
Η Σαντορίνη θυμίζει πραγματικά μία έρημη πόλη, με την πλειοψηφία των αναχωρούντων να είναι οικογένειες με μικρά παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.