Δήμαρχος Σαντορίνης: Περιττή η αποστολή της ΕΜΑΚ – Δημιουργούνται μύθοι για τον σεισμό
Τι άλλο ανέφερε ο Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος
Δήμαρχος Σαντορίνης: Περιττή η αποστολή της ΕΜΑΚ – Δημιουργούνται μύθοι για τον σεισμό
Ενημέρωση για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αμοργό, τη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά, παρείχε ο δήμαρχος, Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV.
Ο κ. Ζώρζος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος – ακόμα και όταν την ώρα της συνέντευξης σημειώθηκε ασθενής σεισμός – τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης και οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ακούνε και να λαμβάνουν υπόψιν τους μόνο τις έγκυρες ενημερώσεις των επιστημόνων.
«Έχουμε την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται ανατολικά βορειανατολικά της Σαντορίνης και αυτό διαφοροποίησε τα πράγματα. Δεν είναι ηφαιστειακής προέλευσης οι σεισμοί που αισθανόμαστε τώρα, αντιθέτως οι σεισμοί στην Καλδέρα έχουν κοπάσει και έχουμε τους σεισμούς που άλλους αισθανόμαστε και άλλους όχι […] Οι σεισμοί αυτοί είναι μέχρι 4,5 Ρίχτερ, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους επιστήμονες και εκείνοι δεν προβλέπουν έναν πολύ μεγάλο σεισμό, καθώς για να ‘φορτώσει’ το ρήγμα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια. Αν υποθέσουμε όμως ότι μπορεί να εκτονωθεί σε λίγες ημέρες και να δώσει έναν σεισμό 6 Ρίχτερ, οι ζημιές που θα πάθουμε δεν θα είναι μεγάλες», είπε αρχικά ο δήμαρχος του νησιού, αναφέροντας πως τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και σήμερα το πρωί, συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του νησιού, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επικεφαλής παρατάξεων και επιστημόνων, μεταξύ αυτών και του Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος βρίσκεται στη Σαντορίνη.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος τόνισε πως ο σχεδιασμός υπήρχε και πριν τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, και δεν αποφασίστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Σεισμικού Κινδύνου, καλώντας τους πολίτες και τους κατοίκους του νησιού να μην παρασύρονται από δημοσιεύματα με πομπώδεις τίτλος όπως “Η Θηρασιά μετακινήθηκε‘ ή ‘Η Σαντορίνη ‘σηκώθηκε’‘ που το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τρόμο.
Σε γενική επιφυλακή ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ στη Σαντορίνη
Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χθες μετέβησαν αεροπορικώς στη Σαντορίνη μια ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστικό σκύλο και δύο ομάδες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. ενώ σήμερα έφτασε ομάδα χειριστών drones με τον εξοπλισμό τους, καθώς και εναέριοι διασώστες.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προχωρήσει στις κάτωθι ενέργειες:
1. Έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου. Ο Περιφερειακός Διοικητής έχει μεταβεί ως επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη νήσο Θήρα.
2. Χθες μετέβησαν αεροπορικώς στη νήσο Θήρα με έκτακτη πτήση (ATR) μια ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστικό σκύλο και δύο ομάδες της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε.
3. Σήμερα έφτασε στη νήσο Θήρα με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, ομάδα χειριστών drones με τον εξοπλισμό τους, καθώς και εναέριοι διασώστες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.