Καίτη Γκρέυ: Την αποχαιρέτησαν με δύο τραγούδια της - Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο
Αυτή ήταν και η τελευταία της επιθυμία - να ακουστούν στην κηδεία της οι δυο θρυλικές επιτυχίες της
Καίτη Γκρέυ: Τα δύο τραγούδια με τα οποία την αποχαιρέτησαν στην κηδεία
Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές της Καίτης Γκρέυ, την αποχαιρέτησαν σήμερα (22.01) στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης, εκεί όπου εκπληρώθηκε και η τελευταία επιθυμία της. Όπως η ίδια είχε ζητήσει πριν πεθάνει, ήχησαν συνοδεία μουσικών δυο τραγούδια που αποτέλεσαν σταθμούς στην πορεία της – το «Βουνό» και τα «Ξένα χέρια». Ήταν αυτά που την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο σημαντικές φωνές της εποχής της.
Τα τραγούδια αυτά ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την Καίτη Γκρέυ, που άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της μετά από πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, μετά και το εγκεφαλικό που είχε υποστεί τον περασμένο Οκτώβριο.
Η στροφή της στο λαϊκό τραγούδι έγινε το 1953, όταν ο ρεμπέτης Λουκάς Νταράλας της πρότεινε να ερμηνεύσει στο ραδιόφωνο το τραγούδι του «Το βουνό», σε στίχους του Ευάγγελου Πρέκα. Αργότερα, το 1962, ηχογράφησε τα «Ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στον χώρο της λαϊκής μουσικής.
«Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ και την τιμάτε μαζί μας. Είναι δύσκολες οι στιγμές», αρκέστηκε να πει η εγγονή της τραγουδίστριας, Αγγελική Ηλιάδη, στους δημοσιογράφους.
Χάρις Αλεξίου: «Υπήρξε ένας θρύλος»
Η Χάρις Αλεξίου, εμφανώς συγκινημένη, έφτασε στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη δασκάλα για όλες εμάς τις λαϊκές τραγουδίστριες».
Η Χάρις Αλεξίου σημείωσε ότι «πάτησα πάνω της, προσπάθησα να τραγουδήσω σαν κι αυτή. Υπήρξε ένας θρύλος, μια μεγάλη κολόνα για το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Αθάνατη θα είναι, αθάνατη θα μείνει». Ακολούθως είπε ότι συνεργάστηκαν με την Καίτη Γκρέυ στην Πλάκα, στον «Ζυγό», και πως «και εγώ και η Δήμητρα Γαλάνη γίναμε σαν κόρες της, μας είχε σαν παιδιά της».
Καίτη Γκρέυ: Εικόνες από το τελευταίο αντίο στη σπουδαία τραγουδίστρια
Πηγή φωτογραφιών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.