- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέκκας για σεισμό στη Μυτιλήνη: Θέλει παρακολούθηση, είχαμε 8 μετασεισμούς
«Η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα ειδικά στις παρακείμενες περιοχές της Τουρκίας», δήλωσε ο σεισμολόγος
Σεισμός στη Μυτιλήνη: «Θέλει παρακολούθηση, είχαμε 8 μετασεισμούς», λέει ο Λέκκας
Για το σεισμό που «χτύπησε» τη Μυτιλήνη το βράδυ της Τρίτης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και τον χαρακτήρισε ως «επανάληψη» του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα, όπως είπε «ο σεισμός δεν έχει προκαλέσει επιπτώσεις παρά μόνο μερικές κατολισθήσεις. Ακολούθησαν 8 μετασεισμοί μέχρι 2,5 Ρίχτερ. Φαίνεται να έχουμε σταδιακή εκτόνωση του φαινομένου. Δεν πρέπει να ανησυχούμε, οι κατασκευές στο νησί αντέχουν μεγαλύτερους σεισμούς».
«Θέλει παρακολούθηση ο σεισμός, η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα ειδικά στις παρακείμενες περιοχές της Τουρκίας», είπε στη συνέχεια.
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Μανταμάδου, Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ελεγχθούν τα σχολικά κτήρια για τυχόν επιπτώσεις από τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Κατολισθήσεις βράχων από τον ισχυρό σεισμό
Ο σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 22:48 και είχε επίκεντρο 10χλμ ανατολικά βορειοανατολικά της Μύθημνας, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 13,9χλμ.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές του νησιού, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε αισθητός και σε γειτονικά νησιά, όπως η Χίος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου λόγω κατακρήμνισης βράχων, έχει κλείσει ο δρόμος Αργένου - Βαφειού, στην θέση «Αγ. Ανάργυροι».
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκινά ο μαραθώνιος για τη διεκδίκηση των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η πρόγνωση της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από πρόσκαιρες καταιγίδες
Μια μικρή καλλιτεχνική «ανάσα» στην καθημερινότητα των μετακινήσεων
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για τον περιορισμό της
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Μέγιστη ετοιμότητα για το τριήμερο, με αυστηρούς ελέγχους, απαγορεύσεις φορτηγών και την καμπάνια «ΟΔΥΣΕΑΣ»
Σε εφαρμογή τίθενται αυστηρότερα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής, με περισσότερους ελέγχους και χρήση τεχνητής νοημοσύνης στους σταθμούς
Τι γιορτάζουμε και γιατί είναι κινητή εορτή
Έκτακτα δρομολογια ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη περιέγραψε τα θέματα και πώς απάντησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.