- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Μιχάλης Παπαδόπουλος
Αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και την εκπαίδευση
Πέθανε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Μιχάλης Παπαδόπουλος - Αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και την εκπαίδευση
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μιχάλης Παπαδόπουλος μετά από νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Είχε διατελέσει πρύτανης του ΑΠΘ από το 1997 έως το 2003.
Η ζωή και η καριέρα του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1936 στη Δράμα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, δούλεψε επί μία δεκαετία ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Δυτική Μακεδονία και εκπόνησε στη συνέχεια το διδακτορικό του στο Άαχεν της Γερμανίας. Μετά τη Μεταπολίτευση επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου και εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (1976). Διετέλεσε κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής (1988-1994), αντιπρύτανης (1994-1997) και πρύτανης (1997-2003). Συγκλητικός για 15 συνεχόμενα χρόνια.
Για το έργο του έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από το Πανεπιστήμιο του Κάρολου της Πράγας το 1998, «για την καλλιέργεια των γραμμάτων και του ανθρωπισμού σε παγκόσμια κλίμακα». Τιμήθηκε ακόμη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με την απονομή του «μεγάλου σταυρού αξίας» σε «αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών που προσέφερε στην ανάπτυξη των ελληνογερμανικών επιστημονικών σχέσεων». Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να αποδοθεί σε μη Γερμανό πολίτη.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ήταν ομότιμος καθηγητής από το 2003. Διετέλεσε πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2004-2006) και πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου (2006-2008).
Ήταν παντρεμένος από το 1964 με τη Βιολέττα. Γιος του είναι ο Άγις Παπαδόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της ΕΥΑΘ και κόρη του η Χάρις-Όλγα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.