- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες ζητούν ένταξη στο πρόγραμμα επιδοτήσεων ρεύματος
Αίτημα για στήριξη του κλάδου με επιστολή προς τον Θεόδωρο Σκυλακάκη
Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες ζητούν ένταξη των επιχειρήσεών τους στο πρόγραμμα επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος - Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Κοινή επιστολή για την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας απέστειλαν η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (ΕΟΑ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη.
Οι δύο ομοσπονδίες υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα ένταξης των επιχειρήσεων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στο πρόγραμμα επιδοτήσεων, ανεξαρτήτως συμφωνημένης ισχύος.
Η επιστολή αρτοποιών και ζαχαροπλαστών στον Θόδωρο Σκυλακάκη
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, προ ολίγων ημερών ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα για την πρόθεση του υπουργείου του οποίου ηγείστε να δοθεί επιδότηση ρεύματος σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 35 KwA.
Ωστόσο και σε συνέχεια της από 15.11.2024 επιστολής μας (αρ. Πρωτ: 45230) με θέμα: Επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας στα αρτοποιεία, επανερχόμαστε με την παρούσα προκειμένου, αφενός να ζητήσουμε εκ νέου τη στήριξή σας για τη χορήγηση επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των επιχειρήσεων αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, αφετέρου να επισημάνουμε ότι οι αρτοποιοί- ζαχαροπλάστες (σε ποσοστό άνω του 70%) χρησιμοποιούν παροχές με ισχύ άνω των 35 kWΑ.
Περαιτέρω δε, κάνουμε μία ενδεικτική αναφορά για το τι θα χρεωθεί μια επιχείρηση του κλάδου με παροχή Γ22 με συμφωνημένη ισχύ από 35KVA έως 250 KVA και με πάροχο την ΔΕΗ για κατανάλωση Δεκεμβρίου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άλλωστε οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής (με ποσοστό άνω του 70% επί του συνόλου των επιχειρήσεων): Η τιμή που θα χρεωθεί είναι 0,2533 ευρώ ανά κιλοβατώρα + την χρέωση ισχύος (ανάλογα με την κατανάλωση και τις ώρες που έγινε) = Τελική τιμή περίπου 0,27 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Προκύπτει λοιπόν από τα ανωτέρω ότι η επιδότηση που κρίνεται αναγκαία ώστε να καλύψει το κόστος αυτό, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ ανά MWH, έτσι ώστε να έχουμε μια τιμή κοντά στα 0,17 ευρώ.
Κατόπιν των ανωτέρω, εκτιμούμε πως κρίνεται αναγκαία η ένταξη των επιχειρήσεων αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής στο πρόγραμμα των επιδοτήσεων ανεξαρτήτως συμφωνημένης ισχύος (KWA).
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και για τη στήριξή σας σε αυτό το σημαντικό θέμα. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τι καιρό περιμένουμε αύριο Κυριακή
Κατηγορείται για παρενόχληση
Κάτοικοι είχαν ενημερώσει νωρίτερα για αναθυμιάσεις
Έβγαλε τον εξοπλισμό του και πιάστηκε στα χέρια
Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα
Ο ισχυρισμός στο δικαστήριο και το βίντεο που αποκάλυψε την αλήθεια
Δείτε τον χάρτη με το επίκεντρο
«Μόνο τα εργαλεία άλλαξαν»
Πότε πηγαίνουν πίσω τα ρολόγια
Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για την προγραμματισμένη διακοπή νερού
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα - Πότε θα εξασθενήσουν
Οι αναμνήσεις από τη Λεωφόρο, η σχέση με τον Παναθηναϊκό, η Θύρα 13 και το περιστατικό με το «κουμπούρι»
Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα τιμήσουν τη μνήμη του τραγουδιστή
Συνελήφθη για παράβαση σχετική με τη διατάραξη της τάξης
Στο νοσοκομείο πλήρωμα και οδηγός του ΙΧ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.