Κολυδάς: Πολικό jet stream στη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου
Ο χάρτης της μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα
Κολυδάς: Πολικό jet stream στη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου - Ο χάρτης της μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα
Πολικό jet stream αναμένεται στη χώρα από τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.
Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, «τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο. Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
JET STREAM & 500hPa-SFC -O ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν κρυώνει σημαντικά ο καιρός και θα έχουμε κατά κανόνα φαινόμενα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο.
Τάση μεταβολής της κυκλοφορίας παρατηρείται λίγο πριν το πέρας του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, όπου μέρος του πολικού αεροχείμαρρου θα κινηθεί νοτιότερα. Πρακτικά η κίνηση αυτή θα εντείνει τη δυναμική των συστημάτων της Κεντρικής Μεσογείου που κινούνται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα φαινόμενα αλλά πρόσκαιρα και κρύο.
Η τάση μεταβολής της θερμοκρασίας στην Αθήνα δεν παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές με ελαφρώς υψηλότερες από το κανονικό θερμοκρασίες.
🎯JET STREAM & 500hPa-SFC -O ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) December 8, 2024
✅Στους χάρτες των αεροχειμάρρων και 500hPa-Επιφάνειας διακρίνουμε ότι μέχρι και τα μέσα του μήνα διατηρείται η ζωνική κυκλοφορία (κίνηση κατά παράλληλο), όπου αυτό πρακτικά σημείνει ότι δεν κρυώνει… pic.twitter.com/ak7LU7rYXG
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έπεσε μεγάλη ποσότητα χώματος από το όχημα του
Βροχές και καταιγίδες από τη νέα εβδομάδα
Επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά με νεκρά πτηνά στην περιοχή
Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ομιλητές
Η ανάρτηση του αδερφού του
Η κακοκαιρία έφυγε, οι «μίνι Αλκυονίδες» έρχονται
Έχει αποκλειστεί η περιοχή - Στο σημείο η Πυροσβεστική
Το σημερινό σκίτσο του
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Εγκλωβισμένοι μέσα στη σήραγγα έμειναν πολίτες στο μετρό Θεσσαλονίκης
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Τι ανέφερε ο δήμαρχος για το πρωτόγνωρο περιστατικό
Η πρόγνωση του τριημέρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.